Luciafirande med missöde

I eftermiddags var det dags för Gustafs luciatåg på förskolan. Gustaf ville vara tomte i år igen. Tomtedräkt med en söt lykta i handen. Bedårande!

På Gustafs förskola är traditionen den att luciatåget äger rum ute på gården. Vissa år har det regnat. I år var det fantastisk julstämning med lätt snöfall och mörkret som långsamt slöt sig kring oss medan skenet från barnens lucialjus och lyktor spred sitt varma ljus. Alla barnen var söta som socker med luciakläderna utanpå overallerna. De minsta såg ut som Michelin-gubbar!

Barnen sjöng högt och fint. Mycket stämningsfullt! Dock hände något oväntat efter några minuter. Ett av de mindre barnen reste sig plötsligt, började gå mot oss i publiken och helt plötsligt började kräkas… Vinterkräksjuka någon?! Fröknarna var snabbt framme och tog hand om barnet och täckte över spyan med snö. Sen flöt allt på enligt planerna!

Efter sjönsången fick vi smaka barnens egenbakade lussekatter och pepparkakor. Gustaf var övertygad om att jag fick just de bullarna han bakat eftersom jag tyckte just mina var så otroligt fina och goda.

Mycket trevlig eftermiddag!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *