Ärtsoppa och födelsedagsfirande

Hemgjord ärtsoppa

Hemgjord ärtsoppa

Idag fyller min älskade man 34 år (hipp hipp hurra)! Det firade vi givetvis! Den som fyller år väljer tårta och Mattias väljer alltid köpt prinsesstårta, det slår aldrig fel! Själv gillar jag inte marsipanen, men resten av tårtan är god. När jag fyller år vill jag ha en härlig hemmagjord jordgubbstårta. Vilken tur att jag fyller år mitt i jordgubbssäsongen! Man kan ju inte leva på bara prinsesstårta så vi åt hemgjord ärtsoppa till middag innan tårtan. Det var första gången jag gjorde det och resultatet blev kanon!

Ärtsoppa, 6 port

500 gram torkade gula ärtor
300 gram rimmat fläsk
2 l vatten
1 gul lök
1 tsk timjan
1 grönsaksbuljongtärning

Blötlägg ärtorna dagen innan och häll bort blötläggningsvattnet innan tillagningen. Koka upp ärtor, vatten, fint skuren lök, fläsket skuret i små tärningar, timjan och buljongtärningen. Koka allt tills ärtorna är mjuka, ca 1.5 timme. Tillsätt ev mer salt och andra kryddor om det behövs. Många har i mejram, vi hade inte det hemma så vi fick klara oss utan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *