Felix Veggie Halloumi Hotpot

Som jag skrev tidigare har Felix precis lanserat fyra vegetariska färdigrätter i den nya sk Veggie-serien. Först ut i mitt smaktest var Chipotle Chili och den var riktigt god. Nu har jag testat Felix Veggie Halloumi Hotpot och kan säga att den var kanske ännu godare!

Felix Veggie Halloumi Hotpot

Felix Veggie Halloumi Hotpot

Halloumi Hotpot är en rätt med en bädd av basmatiris som täcks av en långkokt vegetarisk gryta med kokosmjölk, röda linser, morot, lök och palsternacka och smaksatt med spiskummin, chili, ingefära och mynta. Den toppas sedan med bitar av sötpotatis, gröna linser, broccoli och halloumi. Proteinet i rätten kommer från linserna.

Gott både för öga och gom!

Gott både för öga och gom!

Samtliga rätter är frysta och efter uppvärmning plockar jag ut min mat som luktar fantastiskt och ser mycket aptitlig ut. Det är verkligen aptitretande med alla olika färger. Man äter ju med ögat också. Grytan är mild med en fantastiskt god smak från den kryddade kokosmjölken. Tuggmotståndet och krispigheten är perfekt på ris, linser och grönsaker. Halloumibitarna sätter verkligen pricken över i. Lagom mjuka och med riktigt god sälta och smak. Min enda invändning är att det är för lite halloumi i rätten (4%). Halloumi är bland det godaste jag vet. Sammanfattningsvis en riktigt god vegetarisk rätt som passar både vuxna och barn!

En god och komplett vegetarisk måltid!

En god och komplett vegetarisk måltid!

Jag har fått receptet på denna rätt om man vill laga till den själv hemma. Det ska jag garanterat göra!

Veggie Halloumi Hotpot, 4 port

1 msk rapsolja
1/2 gul lök hackad
1/2 morot i grova tärningar
En bit palsternacka hackad i tärningar
1 1/2 dl gröna kokta linser
1 1/2 dl röda kokta linser
150 g sötpotatis i tärningar
1 msk röd currypasta
1 buljongtärning
1 tsk salt
1/2 klyfta vitlök
1/2 tsk färsk riven ingefära
1 krm chiliflakes
1 krm spiskummin
1 burk kokosmjölk
vatten
150 g broccoli
bamatiris
mynta
100 g halloumi i bitar

Häll oljan i en gryta och tillsätt lök, vitlök, morot och palsternacka. Tillsätt 1 1/2 dl vatten. Låt koka i ca 10 minuter. Mixa grovt med stavmixer. Lägg i röda och gröna linser samt sötpotatis. Tillsätt buljong, röd currypasta, ingefära samt alla kryddor. Häll på kokosmjölk och låt koka ihop till en gryta. Red av grytan för önskad konsistens. Smaka av grytan med mer kryddor efter smak. Toppa med tärnad halloumi och hackad mynta. Servera grytan med kokt basmatiris och kokt broccoli.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Miranda skriver:

    Den är ju dock inte vegetarisk om den innehåller halloumi. Vegetariskt innebär ju utan animaler 🙂

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Det räknas som ett vegetariskt tillbehör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *