Att resa säkert och bekvämt i Bangkok

Som jag skrev i ett tidigare inlägg är det viktigt för mig och Mattias att vi reser säkert och bekvämt.

Ibland får man dock ta seden dit man kommer. De enda taxibilar som finns på Koh Chang är sk songthaews. Det är som pick-up flak man sitter på med räcken och tak. Självklart inga bilbälten, stooora glipor och helt öppet bak. Ön i sig är mycket backig och kurvig, de kör som galningar och har man mindre barn känns resorna inte alltid helt 100. Men inget annat finns att tillgå. Inget har hänt hittills, peppar peppar!

Många åker moped. Det är lag på att använda hjälm men har jag sett folk med hjälm är de ofta inte knäppta… Ibland ser man hela familjer åka på en och samma moped, småbarnen längst fram. Inga hjälmar.

Flytvästar finns numera på alla båtar och färjor. Turisterna sätter på sig sina, thailändarna verkar tycka bekvämlighet går före säkerhet och kör utan.

Igår kväll kom vi fram till Bangkok, sista stoppet på vår resa. Vi ska vara här fyra kvällar och två heldagar.

Idag ska vi göra ett besök på Safariworld som är Bangkoks största zoo och verkar vara något utöver det vanliga (den består av två delar, en safaridel där man kör runt med bil och den andra är ett vanligt zoo med massor av djur och olika shower). Självklart blir det även shopping!!

För att kunna resa säkert och bekvämt i Bangkok har jag kontaktat företaget Transferbkk. Det är ett företag som har fina bekväma bilar med bilbarnstol och svensktalande chaufför. De erbjuder dels transfer till och från flygplatsen och hotellet i Bangkok, dels privatchaufförer som kör en vart man vill och när man vill.

Det är perfekt för oss som bara ska vistas några dagar i Bangkok, men vill hinna med så mycket som möjligt. Vi planerar att utnyttja transfern till flygplatsen samt privatkörning till Safari World. Mycket smidigt (inte minst att de talar svenska), inte alls dyrt och känns tryggt och säkert! Vi ser mycket fram emot dagen!

20131115-073542.jpg

20131115-073550.jpg

20131115-073557.jpg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *