Resa säkert och bekvämt

Att resa säkert och bekvämt är något som både jag och Mattias prioriterar högt och vi betalar gärna lite extra för att detta ska vara uppfyllt. Säkerheten är mest för barnens skull (med mig själv är jag inte lika noga). Bekvämligheten för allas. Lite extra lyx är ett trevligt avbrott från vardagen.

Koh Chang, där vi spenderat vår tid i Thailand, är en ö som ligger öster om Bangkok, mot Kambodja. Dit tar man sig enklast med inrikesflyg till Trat (tar ca 45 min), följt av taxi och färja över till ön. Nu fanns det inget inrikesflyg som passade till vår ankomst så istället beställde vi en privat minibuss som tog oss bilvägen tur och retur till Bangkok/hotellet på Koh Chang. En resa på cirka 5 timmar. Vi testade samma firma redan förra gången vi var på ön och var mycket nöjda. Stora luftkonditionerade minibussar, mjuka skinnsäten, 5-punkts bilbälten, bilbarnstolar, lugna och trygga chaufförer, stor tv, dvd-filmer, wifi och gratis vatten.

Resan till Koh Chang blev dock en smärre mardröm. En gammal sjabbig minibuss med obekväma säten, enbart midjebälten och inga bilbarnstolar, dåligt fungerande aircon, inga dvd-filmer och därmed ingen mening att kolla om tvn funkade, ingen wifi och inget (gratis) vatten. Men det värsta av allt var chauffören som körde i en enorm hastighet, böt körfält hela tiden, pratade i mobil utan headset och var allt annat än lugn och trygg. Vi satt på helspänn i 5 timmar… Att resan ner började med att bussen efter 5 minuters färd fick punktering mitt på motorvägen säger allt…

Vi klagade och blev lovade att detta inte skulle upprepas. Löftet hölls och resan till Bangkok blev därför precis den drömresa vi såg fram emot. Allt som jag beskrev ovan uppfylldes och de fem timmarna flög fram! En säker, bekväm och trevlig resa!

20131115-065258.jpg

20131115-065317.jpg

20131115-065334.jpg

20131115-065346.jpg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. sanna skriver:

    Hej! Jag googlade lite på att resa med barn bangkok-koh chang och hamnade här.. Vi ska resa med våra barn (1år &4år) i januari.Har du något tips på var man kan hyra minibuss med bilbarnstolar? Känns oerhört viktigt för oss att barnen sitter säkert. Mvh sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *