Bjud vidare

Middagslåda från PaniniI förra veckan hade jag turen att bli bjuden på en valfri middagslåda från Panini Internazionale. De har en kampanj just nu som heter Bjud vidare där de i en sorts ”skicka vidare-kedja” låter 5000 personer (lådor) via en inbjudan/kod få prova just deras nya koncept middagslådan.

Nästan färdiglagad bibimbapMiddagslådan innebär att Panini varje dag erbjuder nio olika rätter som kommer i lådor om två eller tre portioner. Allt du behöver finns i lådan, utom matfett, salt och peppar. En del rätter går snabbare att laga, men ingen tar längre tid än 25 min och priset varierar beroende på vilka råvaror som ingår i lådan.

Allt kommer i praktiska plastburkarJag valde middagslådan Bibimbap. Vi älskar bibimbap så valet kändes enkelt. I lådan fick vi ett fint marmorerat nötkött som var marinerat på koreanskt vis med sötma, sälta och sesamolja. Vi fick picklad gurka och rättika med soltorkad koreansk chili, blancherade och marinerade böngroddar, spenat i rostad sesamolja, syrad kimchi (mjölksyrad kål) och bibimbapsås baserad på fermenterad chili.

Det man själv fick göra var att koka ris, steka köttet och äggen. Det tog 15-20 minuter. Sedan var det klart att servera!

Upplagt och klart - sedan är det bara att blanda ihop allt och njutaÅhhhhhhhh!!! Det var så GOTT!!!!!! Perfekt kokt ris med en helt fantastisk smak jämfört med det basmatiriset vi brukar äta. Köttet var så mört och smakrikt. Grönsakerna helt fantastiska med de mest underbara smaker och spänst i behåll. Såsen smakrik och med lite hetta. Ägget mumsfilibaba! Helheten såklart full pott. Det enda som blev över var lite ris, i övrigt slickade vi i princip faten.

En sån här låda skulle jag definitivt kunna tänka mig att köpa då och då framöver. Enkelt och gott. Kanske när man vill att middagen ska gå lite snabbare än vanligt och/eller när man vill lyxa till det lite extra. Så mycket dyrare än att plocka ihop en matkasse i den lokala butiken är det inte.

Kanske får ni också ta del av Bjud vidare-kampanjen innan den tar slut?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *