Galapremiär av Rum 213

Galapremiär av Rum 213

Galapremiär av Rum 213

Jag och familjen älskar att se på film och att uppleva film på bio är bland det bästa vi vet. Mina barn är så pass gamla nu att de rör sig bort från tecknad film och mer till vanlig spelfilm. Även om tecknad/animerad film också älskas av hela familjen. Bara för någon vecka var vi på bio och såg Vaiana. Som kontrast till denna snälla film var vi i söndags på bio och såg The great wall. En genre som det inte finns särskilt många filmer inom är skräckfilm för barn. Men nu kommer rysaren ”Rum 213”. Det är en filmatisering baserad på Ingelin Angerborns populära ungdomsbok med samma namn. Igår hade jag och familjen förmånen att gå på galapremiär av Rum 213.

Elvira 12 år ska åka på kollo men oroar sig för att inte få några kompisar. Hon hamnar i samma rum, rum 213, som Meja och Bea. Ingen har bott på rummet i sextio år. Sedan börjar oförklarliga saker hända. På nattetid försvinner grejer och en vitklädd rödhårig flicka smyger omkring i korridorerna på kollot.

Skådisar, regissör och författare intar scenen efter filmen.

Skådisar, regissör och författare intar scenen efter filmen.

Det är en skräckfilm med alla de klassiska överraskningsmomenten men handlar förutom om spöken även om kärlek och vänskap. Den är spännande, lite småläskig och även ganska gullig. Det var första gången mina barn såg denna typ av film. Gustaf och Filippa, som ändå är 10 resp 12 år, satt stundtals och blundade och höll varandras händer (sååå gulliga – det händer typ aldrig annars). De var inte de enda i publiken som satt som på nålar heller. Det kom skrämda tjut flera gånger under filmen, framför allt från den yngre publiken.

Barnen tyckte filmen var superbra. Jag och Mattias tyckte också den var bra. Slutet kändes dock lite snopet. Säcken knöts inte ihop riktigt. Man fick inte alla de förklaringar man velat ha. Kanske förstår vi bättre om vi läser boken?

Den nya hälsosamma glassen Frill.

Den nya hälsosamma glassen Frill.

Riktigt gott och fräscht!

Riktigt gott och fräscht!

Innan filmen bjöds vi på den nya hälsosamma glassen Frill. Jag berättar mer om den i ett separat inlägg. Vi bjöds också på Pepsi Max och de hälsosamma popcornen Propercorn. Kul att det kommer allt fler nyttiga alternativa snacks!

Stort tack till Wonderlandevent för en mycket trevlig kväll!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.