Familjelunch på Strandhäxan

Familjelunch på Strandhäxan
Familjelunch på Strandhäxan

Ett av familjens ”favoritprogram” på TV är Benjamin’s. Bra artister, kul snack, rolig och inspirerande matlagning. Ett av favoritavsnittet är det där stjärnkocken Tom Sjöstedt, Miss Li och Jerka Johansson medverkade. Och hur sugen blev man inte på att äta en Grilled cheese på Sandhäxan?! En skön dag i mitten på juli åkte vi in för familjelunch på Strandhäxan, systerrestaurang till Sandhäxan.

En härlig dag, perfekt att sitta ute!
En härlig dag, perfekt att sitta ute!

Strandhäxan ligger vid vattnet på Djurgården med ett växthus, två barer och trädgård med plats för 300 personer. Favoritmackorna Fried chicken och Grilled cheese finns på menyn men även plockmat som ost, chark, friterade skaldjur, sangria och ”häxa”.

Grilled cheese a la Strandhäxan
Grilled cheese a la Strandhäxan

Väldigt mycket folk i rörelse, men ändå lätt att få bord. Snabb och bra service. Självklart beställde vi alla en varsin Grilled cheese. Tyvärr en stor besvikelse. En liten macka där brickan fylldes ut av icke hemgjorda, överkryddade chips. Mackan var inte alls så där härligt smörig och ostig som framställts på TV. När jag lyfte på bröden såg det ut att vara sån där färdigskivad plastad cheddarost emellan och dessutom någon stark sås som förstörde helheten. Dessutom var mackan väldigt dyr. Nä, en riktig turistfälla!

Restaurangen ligger fint vid vattnet
Restaurangen ligger fint vid vattnet

Men vi fick en trevlig dag tillsammans!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *