Äventyr på Kolmården

Tidigare i veckan beslöt vi oss för att ändra våra sommarplaner lite. Väderprognosen visade på strålande sommarväder inför långhelgen. Varför inte tidigarelägga det planerade årliga Kolmårdenbesöket redan nu?! Sagt och gjort. Vi bokade ett Kolmårdenpaket med en övernattning på Scandic Nord i Norrköping och två dagars inträde på Kolmården för 2800 kr.

Vi for iväg tidigt på torsdag morgon. Vi har trots allt drygt 2 timmars bilresa till Norrköping. Med oss hade vi hemgjord kycklingpastasallad till lunch, drickor, fika, frukt, etc.

Vi hann med mycket redan första dagen. Vi åkte safarin (från i år är safarin enbart via en nybyggd linbana), delfinshowen, sälshowen, Delfinexpressen (bergochdalbanan), Kamelridning, ”radiostyrda” bilarna, Barnens djurpark, Kulmården, Bamses Värld, Tekopparna, Tigervärlden och såg massor av olika djur. Åt lunch, fikade, köpte glass och drack dricka.

Efter en första härlig dag på Kolmården checkade vi in på hotellet. Rummet var kanon. Det fanns även pool, bastu och gym på hotellet. Tyvärr var vattnet i poolen alltför kallt för mig och Gustaf. Bara Mattias och Filippa stod ut. Gustaf ville inte ens basta med mig (för varmt för Gustafs smak) så mitt besök blev kortare än jag hade önskat!

Efter badet åt vi middag på hotellet. Barnen åt en buffé som Scandic tagit fram i samarbete med Jamie Oliver bestående av minihamburgare, pasta med köttbullar, pizza och efterrätter. Mattias och jag tog varsin hamburgertallrik till huvudrätt och en cheesecake med glass till efterrätt. Jättegott!

Nästa morgon gick Mattias till gymmet. Jag och barnen roade oss själva ett tag innan vi alla möttes upp för en fantastisk frukostbuffé. Massor med gott för både de små och oss stora. Lite hög ljudvolym bara. Det var många barn på plats och de låter må jag säga!

Efter frukosten checkade vi ut och åkte tillbaka till Kolmården. Vi åkte safarin igen, ännu mera Delfinexpressen, mera Kulmården, mera Bamses Värld, mera Tekoppar, såg ännu fler djur, vann högsta vinsten på chokladhjulet (jag som aldrig vunnit något tidigare fick ett rejält glädjefnatt!!!), åt god lunch på restaurang, åt glassar, fikade och drack drickor. Trötta och nöjda gav vi oss fram mot eftermiddagen tillbaka hem till blå huset! Två riktiga höjdardagar!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *