Fantastiskt gott med bibimbap

Idag lunchade jag tillsammans med en god vän på Arirang på Luntmakargatan här i Stockholm. En jättemysig liten familjär och mycket populär restaurang som har drivits av samma (koreanska) familj sedan starten 1975. Ägarna själva jobbar på restaurangen, de går runt bland gästerna och ser verkligen till att man trivs och har det bra.

Bibimbap från Arirang

Mitt val av lunch föll såklart på bibimbap. Jag valde den med nötkött marinerad i soja och vitlök. Bibimbap är en koreansk variant på pyttipanna. Rätten serveras som en skål av varmt vitt ris toppat med sauterade och kryddade grönsaker, kimchi, stark chilisås, ett rått eller stekt ägg och skivat kött. Ingredienserna blandas genomgående ihop precis före servering. Ordet bibimbap betyder just blandat mål.

Te och lite godis

På Arirang serveras bibimbap med Arirangs hemmakryddade starka Gochoo-Jangsås. Maten var verkligen galet god! Vilka fräscha råvaror och vilka goda smaker! Det gifte sig så fint i munnen och allt gick ner utan minsta problem! Jag tog även en kopp te efter maten. Jättegott lite annorlunda grönt te. Totalt betalade jag 150 kr. En lite dyrare lunch men värd vartenda öre!

Hit kommer jag gå tillbaka fler gånger. Inte bara på lunchen – nästa gång blir det nog med hela familjen på kvällstid. Det finns så mycket lockande på middagsmenyn.

Självklart köpte jag med mig Arirangs egentillverkade såser och kimchi. Det blev kimchi, Gochoo-Jang så jag kan göra egen bibimbap, woksåsen Bokkum och ketchupliknande såsen Katzu. Såserna och kimchin har på försök också börjat säljas på utvalda butiker runt om i innerstaden. Nu blir det hem och laga koreanskt för hela slanten!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Vad härligt med en restaurang där ägarna/personalen verkligen bryr sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *