Besök hos lokala slaktaren

Lördagsmiddagen var det Mattias som stod för. Han ordnade både förrätt och huvudrätt. Efterrätten kommer dock jag stå för, bak- och sötsakstokig som jag är! Jag gillar att skicka iväg min älskade man till affären, han är en riktig gourmet och kommer alltid hem med något fantastisk gott och dyrt! Kvällens middag är ett utmärkt exempel på det.

Vi har sådan tur och bor nära en fantastisk delikatessaffär, Viksjöslaktarn. De har allt från nyslaktat kött, chark, ost till såser och färdiga rätter. Proffsig och kunnig service och färsk mat av riktigt hög kvalitet. Vill du ha riktigt bra råvaror är det hit du ska styra din kos. Mattias kom hem med ostar, chark och kött.

Till förrätt fick vi en charktallrik med Pata negra och manchego-ost. Vi vuxna drack en IPA-öl till detta. Till huvudrätt serverades det godaste köttet jag någonsin ätit på hemmaplan. Det var hängmörad entrecôte från en lokal gård i Uppsala (450 kr kilot!!!!) som Mattias grillade till perfektion. Till detta gjorde jag hemgjord pommes och så hade vi goda såser och sallad. Vi åt och åt och åt!

Vi drack även ett mycket gott vin till maten, The Grand Zin. Perfekt grillvin! Vilken fantastisk middag – jag är Mattias djupt tacksam!!!

Lite senare ikväll blir det chokladfondant och glass, men först ska jag pausa med mina älsklingar i soffan. Vi ska se Croddarna tillsammans.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *