Bloggdrottningen 2

Äntligen är den här! Uppföljaren till en av de roligaste och bästa böckerna jag läst den senaste tiden, nämligen Bloggdrottningen av Therese Loreskär. Den första boken var lättläst med ett unikt skrivsätt, rolig, spännande och insiktsfull!

Bloggdrottningen 2

Uppföljaren heter rätt och slätt Bloggdrottningen 2.

Bok två tar vid där ettan slutade. Kajsa befinner sig i sin villa tillsammans med de tre barnen och hunden. När hon erkände att hon ljugit sig till sin stora bloggframgång blev hon utan arbete. Hennes äktenskap är troligen över efter att ha upptäckt maken Hans sexmissbruk och kört ut honom från huset.

Kajsas svärmor blir utkastad från sitt ålderdomshem eftersom hon hyser en otillåten hyresgäst i garderoben som visar sig vara Kajsas (snart fd?!) man och både (snart fd?!) mannen och svärmor flyttar utan att fråga tillbaka in i huset. Helt plötsligt och oväntat blir Kajsa erbjuden att flytta till en fashionabel del av London och nu blir det brinner det i knutarna. Svärmodern och maken som Kajsa fått på halsen måste bort! Efter mycket byråkratiskt bråk lyckas Kajsa äntligen få in den gamla (otrevliga) tanten på ett hospice. Kajsa och barnen sätter sig på flyget för att påbörja sitt nya liv i England och framtiden ser lovande ut.

Det dröjer dock inte länge innan det visar sig att hospicet där svärmodern hamnat upptäcker att den gamla tanten inte alls är döende som Kajsa sagt för att hon skulle bli av med henne. Svärmor är inte mera döende än vad som är brukligt hos gamla tanter!

London blir inte alls som Kajsa har planerat, men allt kan hända och kanske blir det ganska bra ändå?

Provläs gärna här: http://np.netpublicator.com/netpublication/n50739068

Vilken story! Jag har knappt hunnit läsa men har redan slukat mer än halva boken. Den är svår att lägga ifrån sig.

Uppföljaren är faktiskt minst lika bra som den första boken var. Lättsam, rolig och igenkännande. Jag gillar hur författaren jobbar med tidpunktsangivelser, punktlistor och paranteser. På så sätt blir boken väldigt levande och man känner verkligen med Kajsas känslor och tänk. Det är ingen Dostojevskij direkt, utan en enkel och rolig chic lit-roman à la Bridget Jones.

Jag ger boken högsta betyg, helt klart! En bok helt i min smak! Längtar redan till tredje och sista (?!) delen kommer ut. Den är redan under planeringsstadiet.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Therese loreskar skriver:

    Tusen tack!!! Tack för den otroliga recensionen. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *