Wow no cow

Mjölk kommer från kossor. Mjölken är egentligen till för kossans kalvar, men människan, och svenskar i synnerhet, har sedan länge tagit tillvara kossornas mjölk och dricker den eller använder den till mjölkprodukter som yoghurt, ost etc. Numera finns det både bra och goda alternativ till mjölken, tex soja- och havredryck. Själv älskar jag dessa alternativ. Passar framför allt bra i morgongröten men även som den är eller i matlagning.

Spännande produkter från Oatly

Vad gäller havredryck är Oatly en av de största aktörerna på den svenska marknaden. De har precis bytt logga. Grymt snygg och känns modern! De har mängder av produkter som baseras på en flytande havrebas. Havredryck, iMat, havregurt, glass, smaksatta drycker bara för att nämna några. En av nyheterna som lanseras nu är en creme fraiche. Havre räknas till den sk supermaten då den innehåller massa fibrer. Produkterna alltså inte bara smakar bra utan gör också gott för kroppen.

Perfekt alltså inte bara för de som inte tål mjölk och mjölkprodukter utan är ett livsmedel som passar oss alla. Klimatsmart är det också!

Har du testat någon av havreprodukterna från Oatly?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *