Kokosnötsvatten

Något jag har velat testa länge är kokosnötsvatten. Jag har bara inte kommit mig för att köpa detta ännu. Jag passade på att köpa hem tre flaskor när jag var i New York. En naturell och en med smak av granatäpple/bär av märket Zico, en med smak av Lemon Mojito av märket Phenom. Alla är utan tillsatt socker, inget fett och gjorda av 100% naturligt kokosnötsvatten från koncentrat.

De amerikanska kändisarna är galna i kokosnötsvatten som hälsodryck. Det finns en uppsjö av olika märken och olika smaker.

Det råder delade meningar om hur nyttigt det är. Det man kan konstatera är att kokosnötvatten är en dryck med lågt fettinnehåll och till skillnad från många andra drycker helt fri från konstgjorda medel. Andra fördelar är att det är fritt från kolesterol, 99 procent fritt från fett, låg i kolhydrater och naturligt förekommande socker. Mineralinnehållet är högt av zink, selen, jod, svavel, magnesium, brom, ascorbinsyra och B-vitaminer, men innehåller även elektrolyterna kalcium, fosfor, natrium och kalium i sina naturliga former.

Förespråkarna av kokosnötsvatten hävdar att det saktar ner åldrande genom att göra huden mjukare med mer ungdomlig glans. Fördelarna lär vara många, både för invärtes bruk och utvärtes. Om man baddar huden lär man kunna minska acne, celluliter, eksem, bristningar, rynkor och åldersfläckar. Skadar ju inte att testa!

(källa: Wellnessguide.se)

Idag smakade jag kokosnötsvattnet från Zico med smak av granatäpple/bär. Det var inte direkt någon smaksenstation. Smakade mest som lite för mycket utspädd saft. Men är den så nyttig som förespråkarna hävdar kan jag offra mig!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. karin skriver:

  Smakar det mycket cocos? 🙂

 2. admin skriver:

  Nej, ingen kokos alls faktiskt!

 3. Ecos skriver:

  Jag skulle bara vilja tipsa dig om vår nya produkt Ecos kokosnötsvatten 
  Ecos är ett 100% naturligt kokosnötsvatten där kokosnötterna skördas (hållbart skall tilläggas) redan vid 6 mån ålder,
  Tappas direkt för oss att dricka. Ecos lagrar alltså inte kokosvattnet som de flesta andra märken gör. Detta då vi anser att
  Smaken försämras likson näringsinnehållet. Kanske det är därför de flesta andra märken tillsätter syra (askorbinsyra eller c-vitamin
  som man vackert kan kalla det) just för att ”dölja” smaken.

  Gå gärna in på vår hemsida för att läsa mer 
  Du är varmt välkommen att kontakta oss om du blir nyfiken och kanske skulle tillåta oss att skicka dig ett par smakprov så att du själv kan känna skillnaden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *