Bonne Mamans marmelader

Bonne Mamans marmelader

Ingredienser till afternoon tea de luxe!

Nu när det är mörkt och kallt ute är afternoon tea extra mysigt. För två år sedan önskade jag mig ett afternoon tea-besök i julklapp och det gick av stapeln tillsammans med Mattias på hotell Lady Hamilton i Gamla Stan. Riktigt gott, mysigt och trevligt! Självklart kan man med enkla medel göra sitt eget afternoon tea hemma. Ett tips är Anette Rosvalls bok Afternoon Tea med recept på alla möjliga godsaker man kan laga till och servera.

Bonne Mamans marmelader

Bonne Mamans marmelader

Orkar man inte göra egen marmelad kan jag rekommendera Bonne Mamans marmelader. Hemligheten bakom Bonne Mamans framgång är enkel. Marmeladen tillverkas enligt traditionella franska recept, av helt naturliga råvaror och utan konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel. De är gjorda på uteslutande frukt, socker, rörsocker, citronsaft och fruktpektin. Dessutom är burkarna ursöta (rödrutigt lock och handskriven text) och är perfekta att återanvända!

Bonne Mamans marmelader

Värsta lyxiga ingredienserna till ett smaskigt afternoon tea av rang!

I Sverige finns smakerna jordgubb, apelsin, aprikos, hallon, rabarber och fikon. Jag har prövat hallon, rabarber, apelsin och körsbär och de är helt makalöst goda. Massor av smak, lagom söta och perfekt konstistens och krämighet. Lika gott på rostbrödsmörgåsen, scones, i croissanter, till ostbrickan eller som ingrediens i bakning.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *