Bonne Mamans marmelader
Nu när det är mörkt och kallt ute är afternoon tea extra mysigt. För två år sedan önskade jag mig ett afternoon tea-besök i julklapp och det gick av stapeln tillsammans med Mattias på hotell Lady Hamilton i Gamla Stan. Riktigt gott, mysigt och trevligt! Självklart kan man med enkla medel göra sitt eget afternoon tea hemma. Ett tips är Anette Rosvalls bok Afternoon Tea med recept på alla möjliga godsaker man kan laga till och servera.
Orkar man inte göra egen marmelad kan jag rekommendera Bonne Mamans marmelader. Hemligheten bakom Bonne Mamans framgång är enkel. Marmeladen tillverkas enligt traditionella franska recept, av helt naturliga råvaror och utan konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel. De är gjorda på uteslutande frukt, socker, rörsocker, citronsaft och fruktpektin. Dessutom är burkarna ursöta (rödrutigt lock och handskriven text) och är perfekta att återanvända!
I Sverige finns smakerna jordgubb, apelsin, aprikos, hallon, rabarber och fikon. Jag har prövat hallon, rabarber, apelsin och körsbär och de är helt makalöst goda. Massor av smak, lagom söta och perfekt konstistens och krämighet. Lika gott på rostbrödsmörgåsen, scones, i croissanter, till ostbrickan eller som ingrediens i bakning.
Senaste kommentarer