Philips Wake-up light

Vintern i Sverige är väldigt lång och mörk. Det är mörkt när vi vaknar och mörkt när vi kommer hem från jobb och skola. Att vakna i ett mörker på morgonen gör att jag tycker det känns extra jobbigt att kliva upp. Man är extremt trött. Jag vill helst bara fortsätta ligga kvar och sova i min varma, sköna säng. För att komma runt mörkerproblemet har Philips tagit fram en speciell väckarklocka, Philips WakeUp Light. Med WakeUp Light vaknar man succesivt av ett långsamt stigande ljus. Från mjukt gryningsröd och varm orange till klargul, precis som en vanlig soluppgång. Tanken är att man ska vakna av sig själv, mer utvilad och mindre stressad.

Philips Wake-up light

Jag har testat WakeUp Light senaste veckorna och tycker att den fungerar riktigt bra. Det tar dock först några dagar för att få till rätt inställningar som passar just mig. Man måste nämligen ställa in ljusstyrkan så att den når en nivå som man långsamt vaknar av. Vid väckningstiden som man ställer in spelas också ett väckningsljud upp och den volymen måste man också hitta rätt nivå på. Man kan välja mellan fem olika ljud: fågelsång, fåglar i skogen, zen-trädgård, lugn pianomusik och havsljud. När man har hittat rätt inställningar är det här ett fantastiskt trevligt sätt att vakna på. Att vakna till det vackra ljuset och ljudet av hav och fåglar kan inte jämföras med en vanlig väckarklocka. Den vanliga väckarklockan brukar låta högt, skrällande och ytterst irriterande och man vaknar ofta med ett snabbt och obarmhärtigt ryck.

Jag kan verkligen rekommendera en Philips WakeUp Light till alla och särskilt till er som har svårt att kliva upp under den mörka årstiden. Håll utkik här på bloggen imorgon för du har du chansen att vinna en Philips WakeUp Light. Det vill ni inte missa!

Philips Wake-up light

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Eva Å. skriver:

    Vill gärna vakna av en sol inomhus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *