Breville Prima Latte

Breville Prima Latte

Breville Prima Latte

Det råder kaffefeber hemma hos mig. Jag har nämligen införskaffat en helt ny kaffemaskin, Breville Prima Latte. En mycket bra och prisvärd maskin som gör gott kaffe men även  kaffe latte, capuccino, espresso och allt vad det nu heter. Prima Latte är en halvautomatisk espressomaskin. Det är en blandning av en helautomatisk maskin som gör allt arbete och en manuell maskin där man måste göra allt själv. Den manuella delen i den här maskinen är att den saknar kvarn. Man måste mala själv samt fylla på kaffe i filterhållaren. Alternativt så använder man ESE pods som är en färdig behållare med kaffe som passar i maskinens filterhållare. Då blir det andra sidan bra mycket dyrare per kopp.

Nybryggd espresso

Nybryggd espresso

Prima Latte har en avtagbar vattentank som rymmer 1,5 liter. Mjölken ryms i den 300 ml avtagbara behållaren som enkelt kan ställas in i kylen när den inte används. Det finns färdig-programmerade koppstorlekar men det finns även ett helt manuellt läge där man själv kan styra mängd kaffe/mjölk. När man har fyllt på med kaffe så kan maskinen själv ordna espresso, capuccino eller latte. Maskinen levererar ett tryck på 19 bar och ger ett väldigt tjockt och fint mjölkskum.

Kaffe Latte

Kaffe Latte

Maskinen är enkel att använda, ger ett bra kvalitetsintryck och är lätt att underhålla. Den har ett ganska slimmat format som passar oss som har begränsat med plats i köket. En nackdel är att man själv måste dosera kaffe för varje kopp. Till vardags uppskattar jag enkelheten i en helautomatisk maskin alternativt en kapselmaskin. Det är knixigt och tar sin lilla tid att få sin Prima Latte-kopp och när kaffetarmen skriker vill man helst att det ska gå blixtsnabbt.

Hur är det med smaken då? Första kopparna var lite för beska för min smak men efter att han ändrat malningsgraden på kaffekvarnen blev det riktigt bra. Latten fick väl godkänt med ett riktigt fint skum!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *