Spännande och nyttiga produktnyheter från Risenta

Spännande och nyttiga produktnyheter från Risenta

Proteinflingor – en helt ny produkt på marknaden

Jag tror på balans på olika plan i livet. Mellan arbete/fritid, nyttigt/onyttigt, träning/vila etc. Vi måste tänka på hälsan då vi ska orka med vardagen i många år framöver. Men det är ändå viktigt att vi lever här och nu. Livet går inte i repris. Det är viktigt att vi ”unnar oss”. Unnar oss onyttigheter, resor, shopping, vila och så vidare. Vad gäller hälsan gillar jag att det ständigt kommer nya livsmedel som smakar riktigt gott samtidigt som de är hälsosamma och bra för våra kroppar. Nu kommer det spännande och nyttiga produktnyheter från Risenta.

Spännande och nyttiga produktnyheter från Risenta

Granola utan tillsatt socker

Fyra av nyheterna hittar vi i flinghyllan. Dels två nya Granolablandningar utan tillsatt socker, dels nyheten Proteinflingor som är en produkt som inte har funnits tidigare på marknaden.

Spännande och nyttiga produktnyheter från Risenta

Frukosten är serverad

Granola har de senaste åren blivit ett mycket populärt inslag på det svenska frukostbordet och försäljningen har skjutit i höjden. Naturliga smaker och produkter utan tillsatt socker är de som växer starkast på marknaden, så även i frukosthyllan. Risentas två nya granolablandningar är utan tillsatt socker och får istället sin sötma från frukt och bär. Den kommer i smakerna Hallon & Kokos och Äpple & Kanel. Verkligen knapriga och fulla med smak. Jättegoda!

Proteinflingorna innehåller över 20% protein

Proteinflingorna innehåller över 20% protein

Proteinflingorna är den perfekta starten för den aktiva. De består av hela 20% protein och mättar därför bra. De är gjorda på naturliga råvaror såsom teffmjöl, kornmjöl, ärtprotein och chiafrön. De är fiber- och järnrika och fullproppade med fullkorn. Den kommer i smakerna Äpple, Kanel & Chia samt Tranbär & Chia. Mycket spröda flingor som smakar gott i sig och de torkade frukterna ger en naturlig sötma och en extra god smak till blandningen.

Gyllene linfrön på nybakta källarfranskor

Gyllene linfrön på nybakta källarfranskor

En riktigt god frukost med granola och gyllene linfrön

En riktigt god frukost med granola och gyllene linfrön

Som jag berättade tidigare är linfrö ett riktigt superfrö fullt med nyttigheter. Det vanliga är bruna linfrön men nu lanserar Risenta gyllene linfrön med en ljusare gyllenbrun färg. De har en mer nötig smak än den bruna varianten men har i övrigt samma egenskaper. Användningsområdena för linfröna är många. Jag strösslade dessa härliga frön på morgonens tallrik A-fil med vinbär och granola. Jag använde dom också till de goda källarfranskor jag bakade till lunchen. Det gav brödet extra snyggt utseende, härlig krisp och en riktigt god nötig smak.

Spännande och nyttiga produktnyheter från Risenta

Vita chiafrön, gyllene linfrön och ekologiska pumpakärnor

Ytterligare ett superfrö som kommer i en ny färg är de populära chiafröna, Risenta lanserar vita chiafrön som visserligen inte smakar annorlunda än vanliga chiafrön, men färgen gör att man kan variera utseendet på de rätter där fröna används, som chiapudding och chiasylt.

Superkärnorna solros- och pumpakärnor kommer nu i ekologiska varianter. Jag har fått testa de ekologiska pumpakärnorna. Perfekta att baka med, strö över frukosttallriken, rosta och äta som snacks eller smaksättare i lagade måltider. Känns som ett steg i rätt riktning med eko.

Har du hunnit testa några av dessa nyheter?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.