Vårens nyheter hos Beriksson

Som ni vid det här laget redan vet är jag en gottegris av stora mått! En hemlis – jag äter godis VARJE dag. Jepp, ni läste rätt. Varje dag och då pratar jag ”vanligt godis” och inget hälsogodis. Choklad är en av mina stora ”laster” men egentligen gillar jag det mesta. Min godislast i kombination med att jag älskar att testa nya produkter kan man säga är rent av livsfarlig. Tur att jag ändå behöver lägga på mig lite!

Nu har jag varit inne på webbshoppen igen hos min favorit Beriksson och fått hem några riktiga godbitar bland vårens nyheter. Det kommer bli mycket testande och smaskande framöver som ni förstår!!!

Choklad med olika smak från KalariMitt vårpaket innehöll choklad från Kallari. Dels ekologisk, mörk 77%-ig ananaschoklad, dels en mörk 70%-ig krämig choklad med vaniljsmak.

Rawchoklad från SababdiFrån chokladtillverkaren Sabadi blev det något jag aldrig testat förut, nämligen tre olika sorters ekologiska rawchokladbitar med olika sockertyper. Rawchokladbit 75%-ig med muscovadosocker, rawchokladbit 75%-ig med kokospalmsocker och helt sockerfri rawchoklad med 100% kakao.

Konfektyraskar från MucciGodis med nötter känns extra lyxigt och gott och den här gången blev det olika sorters konfektyraskar från Mucci. De har konfektyraskar med olika fyllning och smaker. Jag ska testa Fruity Chocolate Loves Nuts som är italienska torittomandlar doppade i vit choklad i smakerna blandade frukter (blandade färger), pistage (grön) och citron (gul). Det blev även en ask Licorice <3 Chocolate som är chokladpraliner innehållandes 10 % lakrits.

Karma Cola - ett rättvist alternativ på dryckesmarknadenSedan blev det andra godsaker som inte är choklad. Karma Cola, nya ekologiska och fairtrade läskedrycker i olika smaker. De finns i smakerna Karmakola, Gingerella och Lemmy. Kan drickas som de är eller användas i olika drinkar.

Nyttig avokadoolja fullproppad med vitaminerNyttiga fetter behöver vi alla. Nu ska jag testa Avokadoolja med oregano och chiafrön. Avokadoolja är en av de mer hälsosamma matoljorna och passar lika bra till matlagning som i dressingar. Denna är en kallpressad Extra virgin-variant med tillsatt Oregano och Chiafrön. Superfröet chias hälsoeffekter har nog ingen missat vid det här laget.

Öländska bönchips med olika kryddningarNågot mycket spännande är de Öländska bönchipsen. Bönchips är en ny produkt som framställs av ekologiska bruna bönor från Öland. Chipsen friteras i rapsolja och kryddas sedan för hand. De innehåller färre kalorier och mer protein och kostfibrer än de flesta andra chips på marknaden. De har ett bra näringsvärde och är dessutom en källa till magnesium, zink och järn. 2014 fick Ölands bönchips utmärkelsen ”Årets bästa hälsomat” av tidningen Må Bra. Bönchipsen finns i smakerna Naturell, Örter, Chilidill.

Gillar du kvalitetsprodukter rekommenderas verkligen ett besök i Berikssons webbshop. Bra och goda produkter, bra priser och riktigt bra service!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *