Champagnemingel signerat Häagen-Dazs
Idag hade jag förmånen att vara inbjuden på ett av höstens mest exklusiva glassmingel. Det är glasstillverkaren Häagen-Dazs som i samband med lanseringen av deras nya smak Marc de Champagne Truffle passade på att bjuda press och bloggare på ett lyxigt champagnemingel tillsammans med kocklandslagets Daniel Roos. Jag träffade på flera trevliga bloggkollegor som bland annat Lina, Bambi, Jenny, Linda och Kari.
Marc de Champagne Truffle är en glassnyhet som kommer att lanseras i oktober och finnas i en begränsad upplaga under hösten och vintern. Det är vaniljglass varvad med Marc de Champagne och bitar av chokladtryfflar.
Under minglet bjöds vi på champagne från Hatt et Söner, champagnetryfflar som Daniel Roos komponerat, fem olika sorters snittar och självklart även den nya glassen. Det var enbart mmmm, mums, aaah och wow från mig under hela eventet!
Låt mig börja med champagnen. Helt ljuvlig! Perfekt syra, smak och lagom mycket bubbel. Den här skumpan kommer jag garanterat köpa hem många gånger! Bra pris dessutom.
Champagnetryfflarna. Jag är i vanliga fall inte särskilt förtjust i choklad som innehåller sprit/alkohol men de här var fantastiskt goda. Svårt att beskriva smaken, men helt enkelt en ren, fin, rund smak.
Snittarna. Ädelostkräm & valnöt, skagenröra & löjrom, rökt ren med pepparrot och lingon, brie de maux & druva samt rökt lax & dillcreme. Behöver jag säga mer än att jag tog om flera gånger?!
Så till anledning att eventet hölls. Marc de Champagne Truffle. Den nya glassen var verkligen välsmakande och god. Len vaniljglass, god smak av champagnen (smakade inte ens alkohol tack och lov) och lagom stora bitar god chokladtryffel. Jag tror att den kommer att bli en stor succé. Framför allt tror jag den kommer att tilltala den mer vuxna smaken och publiken.Varför inte servera ett par kulor Marc de Champagne Truffle som dessert på jul eller nyårsafton?!
En härlig goodiebag följde med hem. Den innehöll receptet på Daniel Roos champagnetryfflar, en champagnehatt, en kupong på en förpackning Häagen-Dazs glass samt en förpackning Marc de Champagne Truffle och en förpackning Salted Caramel Truffle.
Tack för ett mycket trevligt och gott mingel!
Minglet hölls föresten på galleri So Stockholm. Där fanns det mycket vackra fotografier från fotoutställningen Pure Capitivation. Det är ett unikt samarbete mellan Berghs fotoskola med temat glass i lyxiga sammanhang. Har jag tur kommer en av dessa fotografier att kunna komma i min ägo! Hoppas, för de var så vackra!
Det är inte ofta jag är avis på ett event men den här gången var jag det. Och ännu mer nu när jag har läst ditt inlägg! 🙂
Det låter väldigt spännande med glassen! Och tryffeln! Och champagnen. 😉
KUL å ses 🙂 Kolla nästa v 😉 Kramar
Kul att ses 🙂
ojoj måste provas!
Men, finns Salted Caramel Truffle i Sverige? 🙂
mvh sockerbiten.org