Fina firren i grytan

För någon månad sedan gjorde jag för första gången (i alla fall på länge) en fiskgryta. Jag googlade fram olika recept på fiskgrytor och gjorde min egen variant baserat på vad jag tycker om och vad vi hade hemma. Resultatet blev fantastiskt lyckat. En rätt som passar både till vardag och fest. Går utmärkt att förbereda och värma på. Praktiskt med en allt-i-ett rätt. Helt klart en ny favorit hos mig som kommer att lagas till många gånger!

Kvällens middag blev just denna fiskgryta, nybakat bröd och grönsaker. Sååå gott! Trots att jag var mätt efter dagens champagnemingel blev det två stora portioner! Smarr!

Fiskgryta med torsk, lax och räkor, 4 port

400 g torsk
2 bitar laxfilé
200 g skalade räkor
1/2 purjolök
2 morötter
4 små potatisar
2 msk tomatpuré
1 tärning fiskbuljong
2 dl grädde
2 dl vatten
smör
dill
salt och peppar

Skär morötter och potatis ganska tunt och dela på hälften (halvmånar). Hacka purjolöken. Bryn i lite smör i en varm gryta. Tillsätt tomatpurén. Häll på grädden och vattnet. Tillsätt buljongtärning och finhackad dill och låt koka ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Skär fisken i tärningar och häll ned i grytan. Låt koka med ca 5 minuter. Skala räkorna. Lägg i räkorna när någon minut återstår. Servera med gott bröd och sallad

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *