Fina firren i grytan
För någon månad sedan gjorde jag för första gången (i alla fall på länge) en fiskgryta. Jag googlade fram olika recept på fiskgrytor och gjorde min egen variant baserat på vad jag tycker om och vad vi hade hemma. Resultatet blev fantastiskt lyckat. En rätt som passar både till vardag och fest. Går utmärkt att förbereda och värma på. Praktiskt med en allt-i-ett rätt. Helt klart en ny favorit hos mig som kommer att lagas till många gånger!
Kvällens middag blev just denna fiskgryta, nybakat bröd och grönsaker. Sååå gott! Trots att jag var mätt efter dagens champagnemingel blev det två stora portioner! Smarr!
Fiskgryta med torsk, lax och räkor, 4 port
400 g torsk
2 bitar laxfilé
200 g skalade räkor
1/2 purjolök
2 morötter
4 små potatisar
2 msk tomatpuré
1 tärning fiskbuljong
2 dl grädde
2 dl vatten
smör
dill
salt och peppar
Skär morötter och potatis ganska tunt och dela på hälften (halvmånar). Hacka purjolöken. Bryn i lite smör i en varm gryta. Tillsätt tomatpurén. Häll på grädden och vattnet. Tillsätt buljongtärning och finhackad dill och låt koka ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Skär fisken i tärningar och häll ned i grytan. Låt koka med ca 5 minuter. Skala räkorna. Lägg i räkorna när någon minut återstår. Servera med gott bröd och sallad
Senaste kommentarer