Chili con carne i Crock-Pot
Jag är en tjatig papegoja, men jag älskar min Crock-Pot Slow Cooker. Bara att hiva ner ingredienserna på morgonen, allt sköter sig själv och sedan kan du servera världens godaste maträtt på kvällen efter en stressig dag på jobbet. Kan det bli bättre än så?!?!
Man kan göra så mycket olika rätter i den också. Gäller bara att testa sig fram och inte vara rädd för att misslyckas. Det är inte hela världen att slänga maten någon enstaka gång, även om det gör ont i hjärtat.
Häromdagen gjorde jag Chili con carne i min Crock-Pot. Resultatet blev kanoners kanoners! Smakerna kommer fram så mycket mer när maten fått tillagas på låg värme under lång tid. Jag använde mitt vanliga chili con carne recept, men hällde inte ner bönorna förens på slutet.
Till maten serverade jag färskt bröd med smör och ost, grönsaker och gräddfil. Det var så otroligt gott! Jag tog tillslut två bröd och två stora portioner chili.
Chili con carne, 4 port
600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
1 burk vita bönor i tomatsås
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 paprika i valfri färg
salt, peppar, paprikapulver, chili
Hacka lök och paprika. Pressa vitlöken. Fräs detta. Smula ner köttfärsen och bryn den. Krydda efter egen smak med salt, peppar, paprikapulver och chili. Häll ned krossade tomater, vita bönor, vita bönor i tomatsås. Låt puttra. Minst 40 min, gärna upp till en timme.
Perfekt sätt att laga mat ju !
En sån kanske man skulle önska sig 🙂
haha… jag känner igen det där ! Ibland skulle man behöva klona sig för att hinna med allt,
men när mannen kom hem från jobbet stod jag så gott som klar i hallen, redo att smita till gymmet en timme. Jises va skönt det är med lite ”egentid” efter en vabdag 😉
Kram
Kan tänka mig att det blev riktigt smakrikt och gott! Man har oftast alldeles för bråttom när man lagar maten. Tack för tipset!
Kram
Helen