Dags för lax

Nu var det ett tag sen som vi åt fisk till middag. Vad hände egentligen med min målsättning fisk till middag tre dagar i veckan?! Ja, ja, det kommer väl! Nu äter jag Omega-3 som kosttillskott samt äter mycket nötter, makrill, avokado och avokadoolja men jag tror att det ändå är viktigt att äta fisk minst två dagar i veckan.

Idag blev det därför ugnsbakad lax toppad med pesto. Som tillbehör hade vi svarta belugalinser och kokta rödbetor. Jag älskar lax och den här var lika god som vanligt.

Ugnsbakad lax med pesto, 4 port

Färsk lax, 600g
1 dl färdig pesto

Lägg laxen i en ugnssäker form. Bred på peston. Ungsbaka i ugn 200 grader i ca 20 minuter. Servera med goda tillbehör.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *