Den moderna gentlemannen

Den moderna gentlemannen

Den moderna gentlemannen

Det är ganska lång tid kvar till jul men varför inte ligga steget före och börja köpa julklappar redan nu? Här kommer ett tips på vad man kan köpa till sin pojkvän, make, pappa, vuxne son eller manlige vän. Det är boken Den moderna gentlemannen av artisten Måns Zelmerlöw och stilexperten Alexander Wiberg.

En bok fylld av tips, inspiration och råd om det som bör känneteckna en modern gentleman av 2018

En bok fylld av tips, inspiration och råd om det som bör känneteckna en modern gentleman av 2018

I boken Den moderna gentlemannen får mannen tips, inspiration och råd om det som bör känneteckna en modern gentleman av 2018. En modern gentleman ska uppträda gentilt mot alla och vara välklädd också, naturligtvis! Ämnen som behandlas är Det inre, Det yttre och här ingår kostymen, skjortan, smokingen, ytterplaggen, accessoarerna, skorna, färganalysen och välvårdat, Vett & etikett och här ingår telefonen, digitala inbjudningar, klädkoder, konsten att mingla, middagen och dejting, Nöjen och här ingår dryck, mat, jakt, resor, sport och träning.

Perfekt coffee table book som inte behöver läsas från pärm till pärm.

Perfekt coffee table book som inte behöver läsas från pärm till pärm.

Det som gör boken extra bra är samspelet mellan författarna. De har en uppfriskande skojfrisk jargong som letar sig in bland stiltipsen. Måns representerar ”slackern” och Alexander ”den korrekte”. Och så gnabbas de kring detta i de olika avsnitten. Gnabbet är ett riktigt bra exempel på att det inte finns några rätt eller fel, bara olika vägar man kan följa.

En modern gentleman ska vara välvårdad.

En modern gentleman ska vara välvårdad.

Slutligen går boken också in på papparollen. Boken avslutas med två brev. Dels Måns Zelmerlöws brev till sin son Albert samt Alexanders brev till samma barn. Albert är Alexanders gudson. Breven är mycket rörande och personliga men skrivna med humor och glimten i ögat!

Se på dina skor - andra gör det!

Se på dina skor – andra gör det!

Den moderna gentlemannen är en riktigt bra bok jag själv läste med intresse och som jag önskar skulle finns i en kvinnlig variant. En klassisk coffee table book som man inte behöver läsa från pärm till pärm och som med fördel kan ligga framme på vardagsrumsbordet så att alla kan bläddra och inspireras.

Ytterkläder.

Ytterkläder.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Såg programmet någon gång och det kom riktigt intressanta tips från grabbarna. Kul med en bok full av snygga och bra tips. Kanon bra julklapp. Hoppas han gillar den

    Kram Kajsa

  2. Alexander skriver:

    Tack för fina ord Jessica!

    Med vänlig hälsning
    Alexander Wiberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *