Det är inte så jävla lätt som det verkar

TungviktarmötetI vår släpps flera böcker inom hälsa. Träning, kost och hälsa tar olika stor plats i människors vardag. Det perfekta midjemåttet behöver inte hastas fram, träningen behöver inte vara avancerad och man behöver inte gå hungrig. Det gäller bara att hitta en träningsform och kost som passar just en själv och ens egna förutsättningar.

InvägningEn sk nystartsbok som precis släpptes är Tungviktarmötet, En kamp om hälsa – Det är inte så jävla lätt som det verkar av Börge Hellström och Patrik Pelosio utgiven av Idus förlag. Jag hade egentligen tänkt att recensera den i början på januari i samband med att de övriga vårnyheterna får recenseras, men den här boken är så bra och annorlunda att jag bara kände mig tvungen att berätta om den redan nu. Jag vill nämligen inte att den ska försvinna bland mängden så att säga.

Boken är skriven i dagboksform vecka för veckaBörge Hellström och Patrik Pelosio är två kompisar som en dag efter en fika med några för många kanelbullar tittar på varandra och inser att de inte är lika smärta och vältränade som de var för några år sedan. De måste göra någonting och ta tag i sin hälsa. De inser där och då att det har gått alldeles för långt. De kommer överens om en utmaning – den som efter 90 dagar har kommit i bäst form vinner.

Man får både läsa vad Börge och Patrik har för sig under veckanSedan får man följa deras kamp i dagboksform. Efter varje kapitel finns också fakta och forskning kring de ämnen de berör. De provar olika dieter och träningsmetoder, allt för att vinna vadet. Snart inser de att deras utmaning är betydligt svårare än de först trott och att vardagen inte alltid blir som man vill.

FaktarutaJag tycker Tungviktarmötet är en helt unik och fantastisk bok. I många nystartsböcker får man veta att si och så här går du ner i vikt på si och så här många veckor – det är bara att följa råden och recepten i boken. Men i denna bok är twisten en helt annan. Här får man ta del av baksidorna av dieterna och träningen och att det inte alltid är så lätt som många tror. Alla lyckas faktiskt inte och lyckas man kanske resan dit blir mycket längre än vad man trodde från början. Man får ett nytt perspektiv på kost och träning. Boken känns äkta, genuin och mycket läsvärd och ger upphov till många intressanta diskussioner.

Vem vann?!Den här boken måste ni läsa!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *