Dopp i grytan
Att variera tillbehören till luncherna och middagarna tycker jag är svårt. Det blir mycket ris, pasta, potatis och ugnsbakade grönsaker. Bulgur och couscous är inte särskilt populärt hos mina barn och potatismos är inte Mattias favorit. Ibland för de stå ut ändå för variationens skull.
Till kvällens middag som blev en chili con carne gjord på köttfärs serverade jag ett gott bröd istället för till exempel ris. Färska, nybakade morotsbräck från Fazer passade perfekt. Lite smör och ost och självklart är det tillåtet att doppa i grytan eller lägga lite mat på smörgåsen. Enkel men god måndagsmat!
Chili con carne, 4 port
600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 paprika i valfri färg
salt, peppar, paprikapulver, chili
Hacka lök och paprika. Pressa vitlöken. Fräs detta. Smula ner köttfärsen och bryn den. Krydda efter egen smak med salt, peppar, paprikapulver och chili. Häll ned krossade tomater och vita bönor i tomatsås. Låt puttra 20 min, gärna längre.


Också dopp i grytan igår 🙂 kram
Under min uppväxt har vi i vår familj alltid vid intagande av Chili con carne brett varsin skiva bröd med smör/bordsmargarin, lagt brödskivan på tallriken och sedan hällt Chili con carnen ovanpå brödet. Det är supergott hur grytan får smöret att smälta och och brödet att vätskas och bli alldeles mjukt och saftigt. 😀 Förr var det alltid ljusa franskskivor som gällde under Chili con carnen, men idag tycker jag att det blir minst lika gott med lite mer fiberrikt bröd, så länge det ej är för hårt för att kunna suga åt sig av grytan ordentligt. 🙂