Samåkning med Citroën

Jag bor i en förort två mil utanför Stockholm och arbetar på Kungsholmen i Stockholm. Det smidigaste för mig är att åka kommunalt till jobbet med pendel och tunnelbana eller buss. Enkelt, smidigt och miljövänligt. För det mesta fungerar det ändå ganska bra med bara mindre förseningar och inställda tåg/bussar. Men så fort det blir kallt, snö eller löv så blir det genast problem. Ibland måste jag ta bilen hela vägen för att komma till jobbet och då är det inte så miljövänligt längre. Det går inte heller särskilt snabbt att ta sig fram i trafiken här i stan. Just nu är snitthastigheten för innerstadsbussar i rusningstrafik i Stockholm nere på 10 km/h. För att uppmärksamma problemen kommer det under veckan erbjudas samåkning med Citroën.

Samåkning med Citroën

Samåkning med Citroën

Under denna vecka kommer två stycken Citroën Grand C4 Picasso klä ut sig till ett ”samåkningsalternativ”, köra längs busslinjerna 67 och 73 i rusningstrafik, och hjälpa så många människor som möjligt att ta sig till och från jobbet. Allt för att visa vad bilen klarar och för att belysa de många fördelar som samåkning innebär.

Julbord på Rökeriet

Julbord på Rökeriet

Om du bor i Stockholm och vill veta vad Citroën menar med bekväm samåkning är det bara att ställa sig vid någon av buss 67 eller 73:s hållplatser under rusningstrafik vecka 47 och åka med. Själv har jag en resa inbokad på fredag då jag och familjen ska ta oss från Centralen till Nybrokajen där en båt väntar på oss för vidare färd till familjens traditionella julbord på Rökeriet på Fjäderholmarna. Ska bli spännande att testa detta småkningsalternativ när man har chansen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Annika skriver:

  Så smart! hoppas att det är många som använder sig av det alternativet så det blir fler tillfällen. Ha en fin dag. kram Annika

 2. Citroën Sverige skriver:

  Hej Jessica,
  Vad kul att du ska prova vårt samåkningsalternativ!
  Mvh,
  Citroën Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *