Dryck med det ryska superbäret Schisandra

Dryck med det ryska superbäret Schisandra

Dryck med det ryska superbäret Schisandra

På juldagen har den nya filmen Hundraettåringen som smet från notan och försvann premiär. I filmen får vi åter träffa Allan Karlsson och hans vänner. De är nu rastlösa på Bali efter ett år i lyx. Men när Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA. Det här är en film jag verkligen vill se! I väntan på att filmen ska ha premiär har jag fått chansen att testa läsken Folksoda. Det är nämligen en riktig produkt som lanseras samtidigt som filmen har premiär.

Läcker röd dryck i en cool flaska!

Läcker röd dryck i en cool flaska!

Folksoda är en ekologisk kolsyrad dryck med det ryska superbäret Schisandra tillsammans med äpple, surkörsbär och citrondryck. Den kommer från Berga Bruk. Folksoda innehåller inget tillsatt socker utan är sötat med äppelmust, den är EKO-märkt och innehåller som sagt superbäret Schisandra. Shisandra främjar enligt 2000-årig kinesisk medicin leverns avgiftande effekt på kroppen, stimulerar hjärnans funktion, ger vacker hud, stödjer flera organ och hjälper till med återhämtning efter fysisk aktivitet. En riktig superdryck med andra ord.

Perfekt kolsyrad, inte för söt men tyvärr för framträdande körsbärssmak.

Perfekt kolsyrad, inte för söt men tyvärr för framträdande körsbärssmak.

Jag fick alltså hem ett par flaskor för test. Riktigt cool, ryss-inspirerad flaska med stjärna och rysk tex. Härligt röd färg på läsken. Perfekt mängd kolsyra. Smaken då? Den var inte alls sötsliskig som många läsksorter kan vara utan var lagom söt med en perfekt fräschör. Dock var körsbärssmaken var för framträdande. Jag är inte särskilt förtjust i körsbär och det drog tyvärr ner betyget. Den smakade okej, men blev inte någon favorit hos mig eller maken. Jag får hoppas på att det kommer fler smaker att välja bland för jag gillar tanken bakom drycken.

Läsken kommer att säljas på Pressbyrån och från och med den 7 januari ska den även finnas hos utvalda återförsäljare och butiker. Priset är 29 kronor.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.