Musik som del av en aktiv livsstil

Jag lyssnar mycket på musik. När jag tränar och rör på mig, när jag jobbar och när jag är hemma och gör hushållssysslor eller bara kopplar av. Vi kollar också mycket på film och tv-serier. Musik och ljud är alltså en stor del av vår vardag. En viktig del också. Vi har därför valt att investera en hel del pengar för att få så bra ljud som möjligt. Vi har stora och bra tv-apparater, bra ljudsystem till dessa samt ett musiksystemet som ger trådlös tillgång till all musik från vår dator, internet-radiostationer och Spotify. På det sättet har vi alltid miljontals låtar till hands. Vi har köpt bra headset, bra hörlurar (jag har ett par riktigt bra hörlurar från Bose som reducerar brus – så kallade over-ear hörlurar) och vad gäller musiksystem har vi det trådlösa multiroom-system Sonos samt även en högtalarenhet, One S, från den tyska tillverkaren Teufel och deras system Raumfeld, som lanserades i Norden i början av året.

Raumfeld är ett multiroom-system som riktar sig mer mot den HiFi-intresserade kunden. De erbjuder ett flertal högtalare av högsta kvalitet i olika storlekar och med olika funktioner. Designen känns väl genomtänkt och mycket stilren.

Raumfeld är nu redo för nästa satsning på Norden. Först ut är öppnandet av en tillfällig pop-up store här i Stockholm. Om det faller väl ut så kommer permanenta butiker att öppnas i de skandinaviska huvudstäderna. Öppnandet av Raumfeld pop-up store sker i samarbete med Visit Berlin och har öppet under en veckas tid. En permanent Raumfeld flagship store planeras till årsskiftet. Så länge kan företagets produkter, precis som tidigare, köpas via deras nätbutik.

Snygga och stilrena högtalare från Raumfeld.

Snygga och stilrena högtalare från Raumfeld.

Raumfeld Soundbar

Raumfeld Soundbar

Ett trevligt och inspirerande besök hos Raumfeld pop-up store.

Ett trevligt och inspirerande besök hos Raumfeld pop-up store.

Jag passade på att besöka Raumfeld pop-up store idag. Där fick jag chansen att för första gången få lyssna på Raumfelds helt nya Soundbar och Sounddeck som precis haft världspremiär. Raumfeld Soundbar kombinerar musikljud, filmljud, enkel multiroom-streaming och ett imponerande tv-ljud. Allt i en riktigt snygg och stilren soundbar och i kombination med en smart designad subwoofer i ett platt utförande som möjliggör en placering överallt (tex under soffan eller vid väggen). Perfekt att ha i vardagsrummet. Raumfeld Sounddeck har ungefär samma funktioner men behöver ingen extern subwoofer. Den är en allt-i-ett-enhet som fungerar perfekt i mindre vardagsrum eller sovrum.

Jag blev mycket imponerad av både ljud och design. Detta tillsammans med vår goda erfarenhet av den One S-högtalare vi har idag gör att vi funderar på att beställa ytterligare Raumfeld-enheter. Vi vill helt enkelt ta vår ljudupplevelse till en högre nivå och skapa en fantastisk ljudupplevelse av absolut HiFi-klass i flera rum samtidigt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Monica skriver:

    I bilen låter det bäst! Har inte satsat på bra ljud i huset så då blir det därefter 🙂

    /Monica

  2. Cecilia skriver:

    Både jag och J är storälskare av musik och film, så ett bra ljudsystem står alltid överst på listan. Sonos är helt ovärderlig och används dagligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *