En GI smart müsli

Många är ni därute som äter enligt någon typ av diet, GI, LCHF och allt vad det nu heter. Det är så mycket bokstäver hit och dit. Själv äter jag mer eller mindre fortfarande efter ett kostschema där lunch resp middag ska bestå av 40% kolhydrater, 30% protein, 20% kokta grönsaker/bönor och 10% sås. Det är det bästa för mig och man ska alltid utgå från sig själv. Generella kostråd fungerar inte anser jag. Något som funkar för en person funkar inte för en annan. Jag kan tex inte utesluta kolhydrater från min kost för då bryter min kropp samman, medan någon annan mår så mycket bättre när kolhydraterna utesluts.

Livsmedelsindustrin har i alla fall hängt på dessa diettrender. Bra det för då kan man välja det som passar just en själv. Utbudet i affärerna av knäckebröd, müsli, pasta etc är enormt och kan säkert skapa viss beslutsångest. I en barnfamilj är det ganska praktiskt att alla äter av samma varor och att var och en inte har sin egen mat. Det kan ju bli jobbigt. Man får försöka enas så gott det går.

Risenta har i dagarna släppt en ny müsli som ligger helt rätt i tiden, nämligen en GI smart müsli. Den består av GI-vänliga råvaror som solroskärnor, boveteflakes, pumpakärnor, mandlar, quinoaflakes, gojibär, rostade hasselnötsbitar och quinoapuffar. Den har ett mycket lågt sockerinnehåll och ett förhållandevis högt proteininnehåll. Det låter som en müsli som faktiskt skulle passa hela familjen, även om inte alla äter GI kost.

Jag fick hem ett paket igår och återkommer efter helgen med en smakrecenssion!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Nettan skriver:

    Tycker det är bra att dom kommer ut med nya musli blandningar, men den som är allergisk mot nötter har inte så stora valmöjligheter.Det är synd tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *