Höstens nyheter från Kronfågel

Höstens nyheter från Kronfågel

Höstens nyheter från Kronfågel

Rosa välkomnande!

Rosa välkomnande!

Är det något jag ser fram emot varje vår och höst, ibland även vinter, så är det pressträffen med Kronfågel. Vi får ta del av säsongens kycklingnyheter och blir bjudna på en helt storslagen buffé med alla goda nyheter. Buffén signerad Kronfågels fantastiske kock Magnus Albrektsson. Idag var det dags att ta del av höstens nyheter från Kronfågel.

Kronfågels fantastiska kock Magnus Albrektsson.

Kronfågels fantastiska kock Magnus Albrektsson.

Magnus har tagit hjälp av Signe Strålin, Sveriges yngsta mästerkock 2016.

Magnus har tagit hjälp av Signe Strålin, Sveriges yngsta mästerkock 2016.

Efterfrågan på kyckling slår alla rekord. Vi är fler och fler som väljer vitt kycklingkött framför rött kött. Kyckling är både mer hälsosamt och klimatvänligt. Efterfrågan på kycklingalternativ när man väljer korv och bacon ökar också. Kycklingbacon och kycklinggrillkorven var i våras en av Kronfågels nyheter. Nu i höst lanseras kycklingkorvarna i tre nya varianter: Kycklingmidagskorv, Kycklingwienerkorv och Kycklingprinskorv. Samtliga är korvar av svensk gårdskyckling med 72% kycklingkött.

Mingelmat - Kycklingwienerkorv toppat med karamelliserad lök och grov senapsmajjo.

Mingelmat – Kycklingwienerkorv toppat med karamelliserad lök och grov senapsmajjo.

Kronfågels nya korvar vänder sig både till kycklingälskare som önskar kyckling i fler former, till redan korvfrälsta samt till de som inte äter fläsk. Fetthalten ligger på 16-17 procent, vilket är lägre än många andra korvsorter. Lägre fetthalt men lika mycket smak!

Stekt middagskorv med senapsmorötter....

Stekt middagskorv med senapsmorötter….

... och tillhörande potatisplättar.

… och tillhörande potatisplättar.

Det är inte bara kycklingkorvar som kommer i höst. Övriga nyheter är kycklingkebab och Minutstrimlor och Minutfilé i frysdisken. Kycklingkebab är färdigstrimlad, stekfärdig kebabkryddad lårfilé. Perfekt att servera i pita- eller tacobröd. Minutstrimlor och Minutfilé fanns sedan tidigare i kyldisken, men nu gör de även enté i  frysdisken. Kycklingen är styckfryst, vilket gör att den går snabbt att tina och enkelt att plocka fram precis så mycket som behövs. Kycklingen behöver bara stekas i ca fem minuter så det går supersnabbt att slänga ihop en god, nyttig måltid.

Kycklingprinskorv.

Kycklingprinskorv.

Grillad kebabkyckling quesadilla med getost.

Grillad kebabkyckling quesadilla med getost.

Signes kycklingkebabwrap med limeyoghurt och mango.

Signes kycklingkebabwrap med limeyoghurt och mango.

Sweetchili glaserade minutstrimlor med nudelsallad.

Sweetchili glaserade minutstrimlor med nudelsallad.

Signes miniburgare på middagskorv.

Signes miniburgare på middagskorv.

Min första portion!

Min första portion!

Citrongratinerade blåbär med vaniljglass a la Magnus - to die for!

Citrongratinerade blåbär med vaniljglass a la Magnus – to die for!

Magnus Albrektsson har skapat massor av goda recept för höstens nyheter. Han har även fått hjälp av Signe Strålin, vinnare av Sveriges yngsta mästerkock 2016. Hon har komponerat barnsligt enkla och goda recept som barnen kan göra till mellis eller som middag till hela familjen. Jag fick på pressträffen njuta av flera av dessa recept. Jag har bara en sak att säga – Magiskt! Vilken mat! Kycklingkorvarna var fantastiskt smakrika och goda. Jag skulle när som byta ut ”originalen” mot kycklingvarianterna. Kycklingprinskorv på julbordet kommer bli en hit!

Kycklingkorv in the making!

Kycklingkorv in the making!

Färdig prinskorv!

Färdig prinskorv!

Som bonus fick vi se Magnus och Signe stoppa sin egen kycklingjulkorv. Jag brukar också göra korv till jul. Tänk att jag inte tänkt på att använda kycklingfärs tidigare. Det kommer jag definitivt testa i år.

Den mat vi bjöds på var julinspirerad. Julen står ju faktiskt och väntar runt hörnet!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.