Höstens nyheter från Kronfågel
Är det något jag ser fram emot varje vår och höst, ibland även vinter, så är det pressträffen med Kronfågel. Vi får ta del av säsongens kycklingnyheter och blir bjudna på en helt storslagen buffé med alla goda nyheter. Buffén signerad Kronfågels fantastiske kock Magnus Albrektsson. Idag var det dags att ta del av höstens nyheter från Kronfågel.
Efterfrågan på kyckling slår alla rekord. Vi är fler och fler som väljer vitt kycklingkött framför rött kött. Kyckling är både mer hälsosamt och klimatvänligt. Efterfrågan på kycklingalternativ när man väljer korv och bacon ökar också. Kycklingbacon och kycklinggrillkorven var i våras en av Kronfågels nyheter. Nu i höst lanseras kycklingkorvarna i tre nya varianter: Kycklingmidagskorv, Kycklingwienerkorv och Kycklingprinskorv. Samtliga är korvar av svensk gårdskyckling med 72% kycklingkött.
Kronfågels nya korvar vänder sig både till kycklingälskare som önskar kyckling i fler former, till redan korvfrälsta samt till de som inte äter fläsk. Fetthalten ligger på 16-17 procent, vilket är lägre än många andra korvsorter. Lägre fetthalt men lika mycket smak!
Det är inte bara kycklingkorvar som kommer i höst. Övriga nyheter är kycklingkebab och Minutstrimlor och Minutfilé i frysdisken. Kycklingkebab är färdigstrimlad, stekfärdig kebabkryddad lårfilé. Perfekt att servera i pita- eller tacobröd. Minutstrimlor och Minutfilé fanns sedan tidigare i kyldisken, men nu gör de även enté i frysdisken. Kycklingen är styckfryst, vilket gör att den går snabbt att tina och enkelt att plocka fram precis så mycket som behövs. Kycklingen behöver bara stekas i ca fem minuter så det går supersnabbt att slänga ihop en god, nyttig måltid.
Magnus Albrektsson har skapat massor av goda recept för höstens nyheter. Han har även fått hjälp av Signe Strålin, vinnare av Sveriges yngsta mästerkock 2016. Hon har komponerat barnsligt enkla och goda recept som barnen kan göra till mellis eller som middag till hela familjen. Jag fick på pressträffen njuta av flera av dessa recept. Jag har bara en sak att säga – Magiskt! Vilken mat! Kycklingkorvarna var fantastiskt smakrika och goda. Jag skulle när som byta ut ”originalen” mot kycklingvarianterna. Kycklingprinskorv på julbordet kommer bli en hit!
Som bonus fick vi se Magnus och Signe stoppa sin egen kycklingjulkorv. Jag brukar också göra korv till jul. Tänk att jag inte tänkt på att använda kycklingfärs tidigare. Det kommer jag definitivt testa i år.
Den mat vi bjöds på var julinspirerad. Julen står ju faktiskt och väntar runt hörnet!
Senaste kommentarer