En intressant dag

Idag gick Fazers brödtävling av stapeln. Jag och två andra bloggare var utvalda att vara med. Vi skulle till idag baka dels ett helt bröd, dels tio portionsbröd. Båda skulle baseras på Fazers 120 år gamla surdeg.

Den ena bloggaren hade blivit sjuk så vi var bara två på plats. Jag och Anne från bloggen Anne’s food.

Vi befann oss i en fantastiskt vacker lokal i Värtahamnen. När vi anlände bjöds vi på god frukost. Då det var Fazer som stod för fiolerna så kom det inte som en överraskning att frukosten bestod av goda Fazerbröd med underbara pålägg i form av smör, skinka, ost och grönsaker. Jag kompletterade min vana trogen dessutom frukostbröden med medhavd havregrynsgröt med kanel, äppelmos och sojamjölk (jag ville inte missa ett av dagens bästa mål 🙂 ).

Sen fick vi pyssla med våra bröd. Jag hade gjort ordning degen till min limpa samt portionsbröd samma morgon hemma då jag gjorde surdegsbrödsvarianten med stor mängd jäst i. Degen tog jag med till lokalen i en varsin bunke. På plats bakade jag ut bröden och sedan fick de jäsa för andra gången.

Under tiden bjöds vi på en underbar kardemummalängd.

Skjuts in i ugnen med bröden. När bröden var klara fick domaren och vi andra provsmaka alla bröd. Mina bröd sågades i princip vid fotknölarna av domaren Mette Ankarloo, vilket innebär att Anne kommer bli en solklar segrare. Men hennes bröd var bäst, i alla fall hennes limpa. Hon hade inte fuskat med jäst på samma sätt som jag, utan hade ”traditionella” surdegsbröd. Känns trist att jag inte kommer att vinna, men jag kommer garanterat att bli stolt tvåa :-)!!!

Här följer ett par kort på bröden. Tyvärr glömde jag ta ett kort på Annes (troliga) segerlimpa.

Som jag brukar säga till barnen, det spelar ingen roll vem som vinner, bara man har roligt och det har jag haft!

Efter provsmakningen bjöds vi på underbara och matiga sallader. Jag valde en laxsallad. Mycket gott! Sedan var eventet slut och alla åkte hem till sitt.

Tack Fazer (särskilt Lisa) och Pr-byrån Agency (Peter och Frida) för en fantastiskt trevlig dag och för att ni gav mig chansen att vara med! Tack även till domaren Mette och hennes jättetrevliga dotter – jag kan ta en sågning, inga problem 🙂 Ser fram emot att få en signerad bok! Tack till fotograferna, hoppas något kort på mig blir bra – vill gärna se några kort! Tack till min trevliga medtävlare Anne, hoppas vi ses snart igen! Ett sista tack till Eva på tidningen Hembakat – mycket trevlig tidning!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Anne skriver:

  Jätteroligt att få umgås med dig också! Men ge inte upp än, vi får väl se vad Fazer tyckte… Jag tyckte i alla fall att båda dina bröd vad jättefina, och med ilte längre jästid tror jag att de blir kanon. Jag hade jäst i mina med – det krävs vansinnigt aktiv surdeg för att köra helt utan och det var INTE den vi fick…

 2. Simone Hanna skriver:

  Hej.
  Jag skulle också ha deltagit,men tyvärr var jag hemma och hade feber.Blev så ledsen för att jag missade detta.
  Ser ut som ni hade jättekul.
  Men jag är nyfiken,vem vann???
  Peter har inte informerat mig.
  Vore kul och veta.
  MVH:Simone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *