Grillad kyckling i Crock Pot med pestoslungad färskpotatissallad

Grillad kyckling i Crock Pot med pestoslungad färskpotatissallad

Grillad kyckling i Crock Pot med pestoslungad färskpotatissallad

Vilken pangsommar vi har haft. Vilket väder!!! Här i Stockholm har solen strålat och temperaturen legat runt 30-strecket nu i snart två månader. Grillförbud infördes och nu får man på de flesta ställen inte ens grilla på den egna tomten. Inte är man sugen på tung, varm mat heller. Framför allt inte till lunch. Och inte orkar man stå vid spisen och svettas heller. Självklart åker därför min Crock Pot fram. Den lagar ju i princip maten åt dig medan du kan ligga på stranden och ta svalkande bad. Idag lagade jag en helt magisk lunchrätt jag måste tipsa om. Grillad kyckling i Crock Pot med pestoslungad färskpotatissallad.

Pensla kycklingen med färdigköpt glaze.

Pensla kycklingen med färdigköpt glaze.

Lägg bara rakt ner i Crock Pot.

Lägg bara rakt ner i Crock Pot.

Grillad kyckling är en riktig favorit här hemma. Min absoluta kycklingfavorit är KycklingSteak från Kronfågel. Det är en urbenad kycklingklubba med skinn som är både smakrik och saftig. Passar perfekt att lägga på grillen. Men lika bra att grilla i Crock Pot bevisligen. Jag penslade kycklingen med färdigköpt glaze och la ner i Crock Pot. Ingen vätska, ingenting. Bara rakt ner. Locket på och hög värme i två timmar. Efter ungefär halva tiden hällde jag av den vätska som bildats för att slippa att kycklingen kokades istället för stektes.

Färdig kyckling efter två timmar på hög effekt.

Färdig kyckling efter två timmar på hög effekt.

Kycklingen blev verkligen mör och smakrik! Så gott! Till kycklingen serverade jag magiskt god pestoslungad färskpotatissallad. Obs. Den är INTE gjord i Crock Pot utan potatisen kokades på spisen. Då sonen är lite kinkig med grönsaker serverade jag dessa på sidan om. Dock är det allra godast att blanda samman allt i potatissalladen. Ni gör som ni vill. Denna sallad är verkligen det perfekta tillbehöret till så mycket. Från kallskuret till grillat/stekt kött, fisk och fågel.

Pestoslungad färskpotatis.

Pestoslungad färskpotatis.

Vill ni inte grilla kycklingsteak kan jag även rekommendera grillade kycklingklubbor i Crock Pot.

Bästa sommarlunchen!

Bästa sommarlunchen!

Pestoslungad färskpotatissallad, ca 4 port

1 kg färskpotatis
Färsk pesto
1 påse blandsallad
1 knippe sparris
1 finhackad rödlök
Salt, peppar

Skrubba färskpotatisen och koka den i lättsaltat vatten. Dela i mindre delar. Blanda med hemgjord pesto så att det täcker samtliga potatisar. Koka sparris i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Skär i tre delar. Varva sallad, rödlök, potatis och sparris i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *