Korv Stroganoff

Idag fick barnen välja vad som skulle serveras till middag. Inte helt oväntat valdes korv (vad är det med korv som lockar barn så?!). Jag valde varianten korvgryta (eller som det egentligen heter Korv Stroganoff). Jag använde mig dels av en bit vanlig falukorv, dels av en korv som heter Paprikana (en korv med extra hetta från chili och paprika med 95% köttmängd – fint ska det vara!).

Korv Stroganoff är så lätt att slänga ihop.

Ta bara korv i valfri mängd och valfri sort och stek denna. Svetta en hackad lök och blanda den med korven. Salt, peppar och gärna paprikapulver kryddas det med i valfri mängd. Häll på tomatpuré efter smak (själv vill jag ha ganska stark tomatsmak och tar nog minst en 4-5 msk). I med 2 dl vatten och låt koka ihop. I det här skedet hade jag också ner en massa syltlök. Det ingår inte i en Korv Stroganoff, men jag älskar lök och även syltlök och det gav en god smak.När maten nästan är klar häller jag i 1 dl matlagningsgrädde (vilken gräddtyp som helst går bra). Koka ytterligare någon minut. Servera med ris och grönsaker. Supergott och uppskattat av alla! Gustaf slickade till och med tallriken.

Grönsakerna (okej, inte paprikan och tomaterna) kom direkt från vår grönsaksodling på tomten och var garanterat ekologiska! Säger det igen, sååå lyxigt med egen odling av grönsaker och kryddor. Till nästa år köper jag nog en odlingsbänk till, så vi kan plantera ännu mer härligheter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *