En söt, en syrlig

Testandet av Brödnyheterna från Pågen fortsätter! Idag har jag testat två till av nyheterna. Dels surdegsbrödet SkördeLycka med smak från tranbär och äpple, dels det relanserade fullkornsbrödet Kornelle. Ett sött och ett syrligare bröd.

Nyheter från Pågen

Skördelycka är ett mjukt och saftigt tvådelat portionsbröd. Det är bakat av fullkornsvete, råg och durum som ger brödet karaktär medan tranbär och äpple ger sötma. Det finns många bröd av den här karaktären på brödmarknaden idag tycker jag. Gott men inget speciellt märkvärdigt, passar hela familjen.

Skördelycka och Kornelle

Kornelle är ett tunt skivat osötat fullkornsbröd som innehåller kornkärnor, solroskärnor och vetekärnor. Det är bakad på en mildare surdeg. Jag älskar det! Perfekt syra, underbart tuggmotstånd från kärnorna, fin och jättegod smak! Ett perfekt vardagsbröd. Vuxenvarning!!!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *