Enkel fredagsmat

Fredagsmiddagarna är ett ”bekymmer” för oss. Filippa har simträning till kvart över sex på kvällen och vi behöver få i oss mat så fort vi har hämtat henne. Ofta äter vi då vid halv sju-tiden. På fredagar vill man egentligen gärna lyxa till det med lite chips och drink i lugn och ro och sedan någon extra god middag, men den här terminen är det mer lättlagad mat som gäller och fredagsmys hinns inte med. Vi får hoppas att simträningen ligger på en bättre tid nästa termin.

Det har blivit en hel del hämtmat, wraps, hamburgare, tacos etc på fredagar. Blev samma tema idag (med andra ord, inte den mest hälsosamma maten, men god och snabblagad och uppskattad av såväl stor som liten). Fylld korv, potatismos och/eller korvbröd och grönsaker. Korven fyllde jag med en röra gjord på bostongurka, senap och creme fraiche. Sedan gratinerade jag korven toppad med ost i ugn ca 15 min 200 grader. Jättegott!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *