Sushi-lover

Innan jag träffade Mattias hade jag aldrig vågat smaka på sushi. Dels beroende på att det för 10 år sedan var ett ganska nytt ”fenomen” i Sverige, dels för att jag helt enkelt inte trodde att jag tyckte om det. Nu älskar jag sushi. Det kanske man inte kan tro då jag på senaste tiden nästan alltid väljer yakiniku när vi väl besöker en japansk restaurang, men det är för att jag har dille på yakiniku just nu! Det är inte bara jag som älskar sushi i familjen. Mattias är en riktig sushigourmet och Filippa älskar det också och har länge suktat efter en egen portion. Filippa har bara fått smaka av oss på senaste tiden – sushi är trots allt inte direkt den billigaste maten på menyn…

Idag gjorde jag och Filippa hemgjord sushi som bara var till Filippa! Den räckte till både lunch och middag för henne. Självklart fick jag och Mattias varsin smakbit också och de blev faktiskt mycket goda. Det är hur lätt som helst att göra egen sushi. Behövs bara en matta, nori-ark, sushiris, risvinäger, wasabi, japansk soja och tillbehör som lax, avokado, gurka, morot, crabsticks, räkor och vad man nu vill ha i eller på sin rulle. Även om resultatet blir bra blir riset inte lika gott som i de man köper på restauranger, men jag tyckte inte det gjorde så mycket ändå.

En rulle fyllde vi med ris, wasabi, avokado, gurka och lax. En rulle fyllde vi med ris, wasabi, avokado, morot och skinka. Filippa njöt som bara den!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *