Gemenskap i köket
Ikväll hade Filippa en kompis som sov över hos oss. Som hon sa imorse – det är härligt med fredag, men det är inte vilken fredag som helst utan fredagen när E ska sova över hos mig!! Tror hon såg mycket fram mot kvällen och övernattningen. Vad passar då inte bättre än att bjuda in barnen i köket och skapa härlig gemenskap och samtidigt få göra sin egen mat?!
Det blev därför hemgjord pizza till middag ikväll. Jag gjorde pizzadeg och tomatsås och sedan fick barnen själva skapa sina pizzor, allt efter egen smak och tycke. De pizzapålägg som erbjöds (förutom tomatsås och ost som fick bli basen på samtliga pizzor) var överbliven köttfärssås, skinka, färska tomater, färska champinjoner, gul lök och ägg. Pizzorna serverades med bearnaisesås och grönsaker.
Barnen hade en rolig stund i köket och maten smakar så mycket godare när man fått göra den själv och valt det man själv faktiskt gillar. Vi vuxna tyckte också att middagen var riktigt, riktigt utsökt! Jag åt 4 stora bitar!!!
Pizzadeg, 4 port
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
3 dl vatten
7 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special för fluffigare deg)
Blanda jäst, socker, salt, olja och 37 gradigt vatten en bunke. Rör i mjöl. Ta lite i taget och knåda tills degen är fast och elastisk. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
Senaste kommentarer