Enkla veckan

Den här veckan kör vi enkla veckan vad gäller mat och matlagning. Mattias behöver ingen matlåda på hela veckan (troligen inte nästa heller), jag ska på event med lunch imorgon, är borta onsdag och torsdag på konferens/fest med övernattning och full uppsättning måltider till detta, frysen är full med matlådor de dagar jag behöver och både frys och kyl är proppad med diverse rester, färdiglagade måltider resp lättlagade livsmedel som korv, bacon, gravad lax etc. Perfekt upplagt för en enklare matvecka alltså.

Måndagen inleddes med stekt falukorv, stekt gul lök, pasta och grönsaker. Gott och enkelt. Behöver ni recept? Knappast men här får ni det ändå! Skiva falukorv och stek i het smörad panna. Skiva gul lök fint. Stek gyllene i smör, krydda med salt och gärna socker för karamellisering. Koka valfri pasta. Häll på senap, dressing och ketchup. Njut!

Barnen fick korv- och köttbullespett och pasta till detta. Barnen älskar att äta mat på spett – kan tänka mig att vad som helst skulle gå ner i deras magar bara maten serveras på ett spett. Smart knep för att locka barn att äta alltså!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *