Kyckling när den är som bäst

Här ska det lagas kyckling äpple-curry. Bryn kyckling.

Här ska det lagas kyckling äpple-curry. Bryn kyckling.

Bryn lök, vitlök, curry och fond.

Bryn lök, vitlök, curry och fond.

I med allt och sätt på Crock-Pot.

I med allt och sätt på Crock-Pot.

Dagens middag blev familjens favoritKyckling äpple-curry med pasta. Självklart tillagad i Crock-Pot. Det är verkligen kyckling när den är som bäst. Fantastiskt mör och smakrik kyckling och såsen – to die for! Ren och skär matmagi! Har ni ingen Crock-Pot funkar rätten lika bra att laga till i en traktörpanna, gryta eller liknande. Spelar egentligen ingen roll, laga till den bara. Kanske redan idag? Smaklig spis!

Tiden är ute!

Tiden är ute!

Vi lyfter på locket och möts av den godaste doften!

Vi lyfter på locket och möts av den godaste doften!

Kyckling när den är som bäst!

Kyckling när den är som bäst!

Kyckling äpple-curry i Crock-Pot, 4 port

800 g kycklingfilé
olja till stekning
3 gula lökar skalade och skurna i tunna skivor
2 vitlöksklyftor finhackade
1 msk curry
2 msk vetemjöl
3 msk kycklingfond
1 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
2 1/2 dl kaffegrädde alt 1 dl vispgrädde
3 tomater skållade skurna i tärningar
Kryddgrönt att strö över

Bryn kycklingen runt om i lite olja i Crock-Pot (alternativt stekpanna), salta och peppra. Flytta kycklingen från pannan. Stek lök och vitlök mjuka. Blanda ner curryn och låt bryna något. Rör i mjöl och späd med kycklingfond och äppeljuice. Lägg ner kycklingen och tillaga på låg effekt i 4,5 timme. Häll i grädde och låt gå ytterligare 30 minuter på hög effekt. Smaka av såsen med salt och peppar. Vid servering, lägg på skållade tomater och strö över kryddgrönt. Servera med pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Christine skriver:

  Jag serverade ris istället för pasta samt klyftade tomaterna och lade i dom sista halvtimmen. Var jättegott! Dock kommer jag minska lite på äppeljuicen nästa gång så den passar oss lite bättre.

 2. Jessica Sundberg skriver:

  Vad kul! Tänk att receptet har mer än 20 år på nacken men ändå så aktuellt 🙂 Det är vad man ska göra med recept, dvs anpassa efter eget smak och tycke!!!

 3. Christina skriver:

  Hei, vad kan jag bytte ut konsentrert äpplejuice med ? Det är något jag kommer i håg från min barndom 😊 Men har aldri sett det her i Norge. Här drikker man äpplemust … men den er jo ikke konsentrert ! Har du något tips ?

 4. Jessica Sundberg skriver:

  Det går bra med syra av någon slag bara. Vitt vin kanske skulle fungera. Eller äppelcidervinäger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *