Kyckling när den är som bäst
Dagens middag blev familjens favorit, Kyckling äpple-curry med pasta. Självklart tillagad i Crock-Pot. Det är verkligen kyckling när den är som bäst. Fantastiskt mör och smakrik kyckling och såsen – to die for! Ren och skär matmagi! Har ni ingen Crock-Pot funkar rätten lika bra att laga till i en traktörpanna, gryta eller liknande. Spelar egentligen ingen roll, laga till den bara. Kanske redan idag? Smaklig spis!
Kyckling äpple-curry i Crock-Pot, 4 port
800 g kycklingfilé
olja till stekning
3 gula lökar skalade och skurna i tunna skivor
2 vitlöksklyftor finhackade
1 msk curry
2 msk vetemjöl
3 msk kycklingfond
1 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
2 1/2 dl kaffegrädde alt 1 dl vispgrädde
3 tomater skållade skurna i tärningar
Kryddgrönt att strö över
Bryn kycklingen runt om i lite olja i Crock-Pot (alternativt stekpanna), salta och peppra. Flytta kycklingen från pannan. Stek lök och vitlök mjuka. Blanda ner curryn och låt bryna något. Rör i mjöl och späd med kycklingfond och äppeljuice. Lägg ner kycklingen och tillaga på låg effekt i 4,5 timme. Häll i grädde och låt gå ytterligare 30 minuter på hög effekt. Smaka av såsen med salt och peppar. Vid servering, lägg på skållade tomater och strö över kryddgrönt. Servera med pasta.
Jag serverade ris istället för pasta samt klyftade tomaterna och lade i dom sista halvtimmen. Var jättegott! Dock kommer jag minska lite på äppeljuicen nästa gång så den passar oss lite bättre.
Vad kul! Tänk att receptet har mer än 20 år på nacken men ändå så aktuellt 🙂 Det är vad man ska göra med recept, dvs anpassa efter eget smak och tycke!!!
Hei, vad kan jag bytte ut konsentrert äpplejuice med ? Det är något jag kommer i håg från min barndom 😊 Men har aldri sett det her i Norge. Här drikker man äpplemust … men den er jo ikke konsentrert ! Har du något tips ?
Det går bra med syra av någon slag bara. Vitt vin kanske skulle fungera. Eller äppelcidervinäger.