Eriks Bearnaise Parisienne
Hela familjens absoluta favoritsås är Eriks Bearnaise Tryffel. Vem bryr sig om att den har blivit utsedd till Årets matbluff! Kavli, som står bakom Eriks såser, hävdar att den är gjord på äkta tryffel trots att smaken huvudsakligen kommer från det kemiskt framställda ämnet 2,4-Ditiapentan. Jaha, den är suuupergod i alla fall! Vi har den till kött, kyckling, pizza, klyftpotatis, pommes av både sötpotatis och vanlig potatis, etc. Nu kommer en ny sås, Eriks Bearnaise Parisienne.
Eriks Bearnaise Parisienne innehåller mer dragonvinäger, persilja och dragon än vanlig bea. Men framförallt är det schalottenlöken och kalvfonden som gör den annorlunda. Sammantaget är den både syrligare och fylligare än traditionell bea. Den rekommenderas till klassisk fransk bistromat som steak frites, ugnsrostad majskyckling eller som dipp till grillad sparris eller sötpotatis-pommes. Jag kan tala om att den smakar riktigt gott! Nästan lika god som hemgjord! Djupare och mer markant smak än vanlig bea. Tummen upp från oss!
Senaste kommentarer