Långkok på 3 minuter

Hur får man till en långkokt kalops på bara 3 minuter? Jo, man gör som jag och köper Goohs höstnyhet Skånsk kalops. En kalops gjord på nötkött med skivad morot, kryddpeppar och lagerblad samt kokt potatis. Passade utmärkt till lunch en mörk och regnig fredag som denna.

Perfekt mängd kött, lite väl mycket potatis. Alldeles lagom med morötter, även om jag alltid kompletterar mina Gooh-rätter med extra grönsaker/sallad då jag vill ha mer av den varan. Lagom mängd sås. Jag hade gärna velat äta min kalops med inlagda rödbetor. Nu fanns det inget sådant tillbehör i butiken där jag var i alla fall (fanns bara lingonsylt från Gooh)och jag hade inte lust att köpa en hel stor burk. Jag fick helt enkelt klara mig utan.

Maten var god. Smakade som en kalops ska. Lagom kryddad men jag gillade inte de hela kryddpepparkornen som låg i såsen. Potatisen perfekt kokt (som Goohs kokta potatis faktiskt alltid verkar vara) och köttet var verkligen mört och saftigt. Gillar man kalops kan det tänkas att man ger rätten full pott. Mitt betyg blir istället 3 av 5 då kalops egentligen inte är min favoriträtt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *