Fröbakade små & fina filéer med vårprimörer

Häromdagen fick jag hem ett bud från Kronfågel med deras senaste nyhet Små & fina filéer. Med budet följde recept på Fröbakade små & fina filéer med vårprimörer. Det lät oerhört gott och lagades till söndagens lunch. Då våren inte riktigt är här fick jag justera efter vad som finns i säsong.

Färskpotatis ersattes med sparrispotatis, salladsärtor ersattes med sojabönor och knipplök, knippmorötter och gulbetor uteslöts helt. Resultatet blev en fantastiskt fräsch och god måltid med massor av krisp och smak. Supergott!

Fröbakade små & fina filéer med vårprimörer

Fröbakade små & fina filéer med vårprimörer

Fröbakade små & fina filéer med vårprimörer, 4 port

Hemligheten bakom den här härliga rätten är ett täcke av pumpafrö, solrosfrö och fänkålsfrö vilket ger kycklingen en nötaktig och god smak. Servera med potatis, ångade primörer och en lagom het chiliyoghurt.

Ca 600 g Små & Fina Filéer
3 msk pumpafrön, hackade rostade
3 msk solrosfrön, hackade rostade
1 msk fänkålsfrön, krossade
Salt och peppar
12 små färskpotatisar
4 knipplökar
4 gröna sparrisar
8 små knippmorötter
10 salladsärtor
50 g smör
2 msk gräslök, skuren
4 gulbetor

Chiliyoghurt
3 dl mezeyoghurt
2 msk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
Salt

Sätt ugnen på 180° C. Salta och peppra de Små & Fina Filéerna och lägg på en smord plåt. Blanda fröna och lägg ett täcke över varje innerfilé. Baka i ugn tills kycklingen har en innertemperatur på 70°C. Koka potatisen. Koka grönsakerna och kyl i isvatten. Värm grönsakerna i smör vid servering. Toppa med gräslök och servera med en enkel och riktigt god chiliyoghurt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *