Eriks sås med Västerbottenost

Eriks sås med Västerbottenost

Eriks sås med Västerbottenost

En av familjens absoluta favoritsås är Eriks Bearnaise Tryffel. Gudomligt god till tex en saftig köttbit och bea. Vi köper ofta sås från Eriks sortiment. Helt okej innehåll för att vara fabrikstillverkat och oftast god smak. Nu har ytterligare en sås lanserats, Eriks sås med Västerbottenost.

Västerbottensost är verkligen en klassiker, så god! Som den är på kex eller smörgås, eller på frasiga potatisbakelser, Västerbottenpaj, i en nyttig kräm som kan serveras till tex lax, i lasagne, etc. Och sås finns det väl ingen som inte gillar. Hur blir det då när Eriks såser kombinerar ost och sås? Den nya såsen Sås Västerbottenost har en lätt gulaktig färg. Det ska finnas små ostbitar i men de ser inte vi skymten en av. Smaken är helt okej, lite lätt syrlig. Vi testade såsen till kött och pommes. Tyvärr ingen superkombo. Kan tänka mig att Sås Västerbottenost passar bättre till kyckling med ugnsbakade rotfrukter eller ugnsbakad fisk av olika slag.

Vi kommer troligen inte att köpa såsen igen. Vi håller oss till den goda tryffelbean. Vill vi ha sås med Västerbottenost i gör vi hellre krämen enligt ovan eller bara river ner Västerbotten i gräddfil, kvarg eller liknande. Men smaken är som baken. Kanske ni gillar den mer?

*** Inlägget baseras på produktprover men jag får inget för att skriva detta och samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *