Jägaren & Kocken

Färdiglagade maträtter från Jägaren & Kocken.

Färdiglagade maträtter från Jägaren & Kocken.

Jag blir mer och mer medveten om vad jag lagar för mat och lägger på tallriken. Försöker smyga in mer och mer vegetariskt. När jag lagar och äter kött väljer jag det med omsorg. Jag försöker välja kött från djurhållning som är förenlig med en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar utveckling. Med utgångspunkt från att äta gott med gott samvete lanseras nu Jägaren & Kocken i svenska butiker. Jägaren & Kocken är fem färdiglagade maträtter i portionsförpackning gjord på råvaror och vilt från svensk natur, tillagat utan tillsatser eller e-nummer.

Bakom Jägaren & Kocken står Sebastian Schauermann, kocken som nyligen öppnade Sveriges första veganska snabbmatskedja Taku-Taku. Tillsammans med jägarna Mickael Bohman och Anders Dalenius har han nu arbetet fram Jägaren & Kocken. Tanken är att skapa mat som passar vårt samhälle och då spelar det ingen roll om det är viltkött eller helt plantbaserat. Det ska vara gott, klimatsmart och med rena naturliga råvaror i moderna smaker. Sebastian vill komma ifrån de smaker som vi klassiskt förknippar med vilt och ge plats för ett modernt sett att ta tillvara på de naturliga råvaror som finns i Sverige.

Rätterna kommer i portionsförpackningar där man delat upp gryt- och köttdelen för respektive rätt. På så sätt kan de som vill enkelt välja bort kolhydraterna och äta rätten med till exempel sallad till. Det finns redan nu planer att lansera grytor och rätter i större förpackningar anpassat för hela familjen.

Dovhjort Panang curry

Dovhjort Panang curry

Wild Mac 'n' cheese

Wild Mac ’n’ cheese

Jägaren & Kocken kommer till en början i fem olika smaker och kombinationer –  Vildsvin Tikka Masala, Dovhjort Panang curry, Vild Bourgignone, Viltbollar med Svampsås och Wild Mac ’n’ cheese. De finns idag att köpa i Paradiset Matmarknads alla butiker samt i utvalda ICA-butiker i Stockholmsområdet. Priset per portion är 79 kronor.

Jag har fått hem Dovhjort Panang curry och Wild Mac ’n’ cheese för test och recension. På förpackningarna står det tydligt beskrivet vilken smak rätten har. I det här fallet Thaismak för Dovhjort Panang curry och Snäll smak för Wild Mac ’n’ cheese. Redan på framsidan står det också klart och tydligt uppräknat vad rätten består av för ingredienser. Mer noggrann innehållsförteckning finns på baksidan av förpackningen där även näringsvärdena står. En liten kommentar vad gäller Wild mac ’n’ cheese – vad är det för skillnad mellan Prästost och Cheese?! Trodde prästost var cheese… Cheese verkar dock syfta på någon ospecificerad sort av gratängost.

Tudelad uppdelning av lådan

Tudelad uppdelning av lådan

Smart med tudelad uppdelning av lådan. Personligen tycker jag att man ska äta både av kött och kolhydraterna. Däremot tycker jag absolut man bör komplettera med en sallad eller grönsaker av något slag. Det är inte mycket av den varan i förpackningarna.

Inte mycket till grönsaker i sikte!

Inte mycket till grönsaker i sikte!

Jag har inte hunnit testa rätterna ännu men det första intrycket är väldigt positivt! Både jag och Mattias gillar vad vi ser. Ska bli spännande att testa. Håll utkik efter recension.

*** Inlägget baseras på produktprover men samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Jag försökte sakta smyga in lite vegetariskt på middagsbordet. Tonåringarna är antingen skeptiska, eller nyfiket omedvetna typ. 🙂 Man kan säga att jag drar en vit lögn ibland. Så lite Oumph! har de fått i sig utan problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *