Fooled Pork i Crock Pot

Jackfruit, lök och bbq-sås. Ingredienser till en fooled pork i Crock Pot

Jackfruit, lök och bbq-sås. Ingredienser till en fooled pork i Crock Pot

2013 var året då Pulled Pork hamnade på allas läppar och tallrikar också för den delen. Namnet på rätten syftar på att man ”drar isär” köttet med en gaffel när det är klart för det är så mört. Pulled pork görs ofta på fläskkarré som har tillagats länge på låg temperatur, antingen i gryta på spisen eller i Crock Pot. Köttet blir då saftigt, mört och smakrikt och lätt att dra isär. Rätten kan serveras som tacos, i bröd, med ris eller till en sallad. Under 2018 är det inte längre pulled pork som förväntas vara inne utan fooled pork. Fooled pork är vegansk pulled pork. Köttet är utbytt mot en frukt. Inte vilken frukt som helst utan jackfruit. Jag gjorde såklart min Fooled Pork i Crock Pot.

Dragen jackfruit

Dragen jackfruit

Jackfruit är faktiskt världens största frukt och härstammar från Indien. Frukten är så fiffig eftersom den efter tillagning går att dra isär i härligt, trådiga bitar. Precis som pulled pork. Tänk bara på att köpa jackfruit i saltlag och inte den i söt sirap. Då både smak och konsistens är i klass med köttvarianten tror man att fooled pork kommer att omvandla många köttätare.

Jag gjorde egen barbeque-sås som jag marinerade köttet i. Den är fantastiskt god och passar både stor och liten i smak. Anpassa bara mängden chipotlepasta efter eget smak och tycke. Inte för att jag vill skryta, men det blev skitgott! Saftigt, smakrikt och perfekt konsistens. En rätt som passar perfekt att servera så här under OS- och schlagertider.

Fooled pork

Fooled pork

En riktigt saftig och god burgare!

En riktigt saftig och god burgare!

Comfort food

Comfort food

Fooled pork, 5-6 portioner

2 burkar Jackfruit i saltlake

BBQ-sås:
1 stor gul lök
4 klyftor vitlök
1 dl ketchup
½-1 msk chipotlepasta
½ dl vatten
1 msk farinsocker
1/2 tsk mald koriander
½ msk mald spiskummin

Häll av och skölj bort lagen från jackfruiten. Lägg ned i Crock Pot.

Skala och skiva lök och vitlök. Blanda alla övriga ingredienser till såsen till en smet. Häll ned lök och vitlök.  Häll såsen över frukten. Kör på 6 timmar låg eller 3 timmar hög. Dra isär med en gaffel och rör om. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Servera i hamburgerbröd med coleslaw, picklad rödlök och sallad eller som kött till tacos, till ris eller i en burrito.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *