Härligt god västerbottenpaj

En god västerbottenpaj är en favorit till årets alla fester och bufféer. Passar utmärkt idag på självaste midsommarafton men passar lika bra till jul, påsk och ett måste till kräftorna i augusti. Västerbottenpaj passar också att njuta som den är med en god sallad. Här får ni receptet på en härligt god västerbottenpaj som alltid gör succé! Detta recept har följt mig i alla år och med det skapar man mirakel. Ett oerhört frasigt och gott skal fyllt med underbar smakrik och krämig ost. Servera gärna med gräddfil, löjrom, klippt gräslök och mycket finhackad rödlök.

Härligt god västerbottenpaj

Härligt god västerbottenpaj

Västerbottenpaj

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

2,5 dl (150 gr) riven Västerbottensost
3 ägg
2 dl vispgrädde
salt och pepapr

Sätt ugnen på 200°. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20-30 minuter tills pajen stelnat. Pajen ska ha fått färg , men inte vara helt fast i mitten (den står till sig när den svalnar).

Pajen serveras oftast kall, men kan även serveras något ljummen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *