Veganskt ägg

Veganskt ägg från Follow your heart

Veganskt ägg från Follow your heart

Ägg i form av pulver.

Ägg i form av pulver.

Jag är varken vegetarian eller vegan. Däremot gillar jag vegetarisk och vegansk mat. Både att äta och laga. En allätare skulle jag vilja säga snarare än flexiterian. Tidigare i veckan testade jag för första gången veganskt ägg. Produkten heter Vegan Egg och kommer från Follow your heart. I deras sortiment hittar man tex detta äggersättningspulver men även alternativ vill mozarella och parmesanost.

Bara att blanda med vatten och steka i panna på spisen.

Bara att blanda med vatten och steka i panna på spisen.

Men jag testade alltså äggersättningspulvret. Kartongen den säljs i är ganska fyndig och ska få oss att associera till vanliga ägg. Det är en äggkartong helt enkelt. Pulvret passar bra i kakor, muffins, bakverk, som stekt äggröra eller omelett. Jag testade alltså att göra omelett/stekt ägg. Pulvret blandas med helt vanligt vatten och sedan är det bara att steka på som vanligt i fett (veganskt?!) i stekpanna på spisen. Mycket smidigt!

Ägg-ish.

Ägg-ish.

Konsistensen blev precis som för vanlig omelett. Mjuk och krämig inuti med ett mer krispigt yttre. Smaken påminde om vanligt ägg, men ändå inte. Ägg-ish modernt uttryckt. Sammanfattningsvis en helt okej produkt. Jag som inte är vegan föredrar dock helt klart ett vanligt hönsägg. Det finns inget som slår originalet. Men för de veganer som vill ha en ägg(stra) upplevelse är detta ett bra, men dyrt, alternativ.

*** Inlägget baseras på produktprov men samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna och jag får inget för att skriva detta ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.