Veganskt ägg
Jag är varken vegetarian eller vegan. Däremot gillar jag vegetarisk och vegansk mat. Både att äta och laga. En allätare skulle jag vilja säga snarare än flexiterian. Tidigare i veckan testade jag för första gången veganskt ägg. Produkten heter Vegan Egg och kommer från Follow your heart. I deras sortiment hittar man tex detta äggersättningspulver men även alternativ vill mozarella och parmesanost.
Men jag testade alltså äggersättningspulvret. Kartongen den säljs i är ganska fyndig och ska få oss att associera till vanliga ägg. Det är en äggkartong helt enkelt. Pulvret passar bra i kakor, muffins, bakverk, som stekt äggröra eller omelett. Jag testade alltså att göra omelett/stekt ägg. Pulvret blandas med helt vanligt vatten och sedan är det bara att steka på som vanligt i fett (veganskt?!) i stekpanna på spisen. Mycket smidigt!
Konsistensen blev precis som för vanlig omelett. Mjuk och krämig inuti med ett mer krispigt yttre. Smaken påminde om vanligt ägg, men ändå inte. Ägg-ish modernt uttryckt. Sammanfattningsvis en helt okej produkt. Jag som inte är vegan föredrar dock helt klart ett vanligt hönsägg. Det finns inget som slår originalet. Men för de veganer som vill ha en ägg(stra) upplevelse är detta ett bra, men dyrt, alternativ.
*** Inlägget baseras på produktprov men samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna och jag får inget för att skriva detta ***
Senaste kommentarer