Världens godaste wrapsbröd
Vet inte för vilken gång i ordningen men idag bakade jag världens godaste wrapsbröd igen. Nyttiga glutenfria wrapsbröd som smakar som wrapsbröd/tortillabröd/fahitasbröd ska smaka. Det är framför allt majsmjölet som gör den stora skillnaden. Att de är glutenfria är inget jag bryr mig om men smaken, konsistensen, färgen, doften… Magiskt! Passar till allt. Vi avnjöt dom idag till fräsch laxtaco. Bara att lägga i lax och valfria grönsaker och toppa med guacamole, gräddfil och mangosalsa. Mums!
Wrapsbröd, 10-12 st
2 dl vatten
2 dl yoghurt 3% (eller 2 dl lättkvarg)
3/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
4 msk fiberhusk
1 dl rismjöl eller mandelmjöl
ca 1 dl majsmjöl + extra till kavling
Blanda samman vatten, yoghurt och salt i en bunke. Rör ner bakpulver, bikarbonat och därefter fiberhusk och mjöl. Rör till en fast deg. Låt vila ca 10 minuter. Forma till 10-12 runda bollar. Kavla ut bullarna med majsmjöl till tunna, runda bröd. Stek dom i en torr stekpanna utan fett, 1-2 minuter per sida. Torka bort eventuellt överblivet mjöl ur stekpannan mellan varje omgång. Förvara under handduk i väntan på servering. Går bra att förvara till dagen efter i kylen eller i frysen för längre förvaring.
Senaste kommentarer