Frösö Zoo fullt med exotiska djur

Åtminstone två gånger per år, ibland oftare, är jag och familjen på besök i Östersund. Min man kommer där ifrån och svärföräldrarna, en av svägerskorna och lite annan av hans släkt bor ”fortfarande” (!) där. För oss som gillar vinter, snö och aktiviteter som skidåkning, skridskor etc är Östersund ett riktigt paradis men även på sommaren finns det mycket kul att göra.

I år blir sommarvistelsen i Östersund inte särskilt lång. Bara fyra dagar men vi försöker hinna med så mycket roligt som möjligt under dessa dagar.

Häromdagen besökte vi Frösö Zoo. Jag tycker faktiskt att det är ett riktigt bra zoo. Djurmässigt mycket bättre än Skansen faktiskt. Det är en av Sveriges största djurparker med exotiska djur. De djur som finns är tex kragbjörn, näsbjörn, älg, lokatt, apor, dingo, hyena, tiger, lejon, alpaca, lama, zebra, antilop, wattussi, hjort, räv, varg och många fler. Man kommer väldigt nära många av djuren tycker jag. Man tillåts dessutom mata dom med gräs eller speciella pellets man köper för 10 kr näven vid inhägnaderna.

 I entrén ingår även inträde till Sveriges största tropikhus med djur som krokodil, olika apor, ormar och fiskar. Det finns också ett tivoli till vilket man kan köpa åkband eller enstaka biljetter. Mina barn, 8 och 11 år, känns dock för stora för de flesta av attraktionerna. Det fanns väl en eller ett par de tyckte var roliga och åkte.

 Vi åt även en enklare lunch i ett av de två matställena. Det som fanns att välja på i matväg var bara hamburgare, pannkaka, pizza, baguette, kebab i bröd och nachotallrik. Jag och Mattias valde kebab i bröd, barnen pannkaka och de övriga i sällskapet hamburgare. Helt hutlösa priser men äta måste man… Mattias och jag hade tur och valde nog både den godaste och mest prisvärda maten. Man fick massor av kött, sallad, goda såser och helt fantastiskt gott, varmt pitabröd. Att priserna är så höga kan säkert bero på att majoriteten av besökarna på zoot är norrmän. I Norge är allt dyrt så priserna här måste i relation till deras priser säkert framstå som rena fyndet, men riktigt dyrt för oss.

Helt klart rekommenderar jag ett besök till denna djurpark. Perfekt för både små barn, större barn och vuxna. Vi hade en fantastiskt trevlig dag och alla var glada och nöjda!

(Just nu har jag bara tillgång till mobilkort, bättre bilder kommer)

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *